Skip to main content

Joogapurjehdus, Split

28.9.2024 | 1 viikko

Rentoudu joogaten Kroatian ihanissa purjehdusmaisemissa

MATKA ON TÄYNNÄ. Kysy lisäpaikkoja info@onsail.fi

Haluatko kokea unohtumattoman yhdistelmän rentouttavaa purjehdusta, lempeitä joogaliikkeitä ja hengitysharjoituksia upeissa maisemissa? Splitin monipuoliselta purjehdusalueelta löytyy runsaasti kiehtovia kohteita, täyden palvelun marinoita, pieniä kyläsatamia, yhden ravintolan laitureita, sekä koskemattomia luonnonlahtia. Liity mukaan matkallemme, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden virittäytyä lomaan auringonvalossa, purjehtia kristallinkirkkailla vesillä ja rentoutua rauhoittavan yin joogan äärellä.

Paikalliset kutsuvat kotimaansa merialueita ’kauneuden labyrintiksi’. Ajatus perustuu mahtavaan määrään saaria, suojaisia lahtia ja poukamia. Joku on joskus sanonut, että aluetta voisi verrata omalla tavallaan kotimaamme saaristomereen. Kroatia onkin yksi maailman suosituimmista purjehduskohteista.

Matkalle osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta purjehtimisesta tai joogasta. Veneessä on OnSailin suomalainen kippari ja Yoga Nordicin Petri ohjaa myös ensikertalaiset joogan maailmaan.

 

Valmis lomaviikko 

Viikon aikana aloitamme aamut virkistävillä aurinkotervehdyksillä, lempeällä selkärankaa, lantiota ja jalkoja hellivällä joogalla sekä hengitysharjoituksilla. Tämän jälkeen syömme aamiaista veneissä tai rannan kahviloissa. Kun olemme valmiita, irroitamme köydet ja lähdemme kohti seuraavaa kohdetta.

Päivät purjehditaan upeissa maisemissa ja sopivan paikan tullen pysähdytään matkan varrelle uimaan ja lounastamaan. Päivän purjedus kestää 4-6 tuntia riippuen hieman tuulista ja välimatkasta seuraavaan satamaan. Halutessasi pääset osallistumaan purjehdukseen, nostamaan purjeita ja kokeilemaan vaikka purjeveneen ohjaamista. Kipparimme opastaa ja kertoo mitä milloinkin tapahtuu. Iso osa purjehduksesta on kuitenkin merestä ja aaltojen äänestä nauttimista. Purjehtijat totevatkin olevansa jo perillä kun köydet irtoavat laiturista.

Satamaan saapuessamme on aikaa tutustua uuteen kylään, kävellä rantoja pitkin tai sopivan sataman sattuessa käydä shoppailemassa tuliaisia paikallisista myymälöistä. Illalla tehdään vielä rauhoittavaa Yin joogaa, hengityksen kuuntelua ja lyhyttä kehomediaatiota ennen illallista. Illallisia päästään nauttimaan upeissa kroatialaisissa pikkukylien ja kaupunkien ravintoloissa.

Viikon purjehdusreitti muotoutuu viimekädessä säiden mukaan, mutta suunnitelmissa on pysähtyä esimerkiksi Visin saarella, joka on tullut tunnetuksi Mamma Mia elokuvan kuvauspaikkana, ”pikku-Dubrovnikiksi” kutsutun Korculan saaren pääkaupungissa ja viehättävässä vanhan venetsian ajan kaupungissa Hvarissa, jonka sokkeloisia pikkukatuja kulkiessa saattaa ajoittain luulla ajankulun pysähtyneen.

Harjoitukset toteutetaan vaihtelevissa ympäristöissä, kuten rannalla, laiturilla tai veneen kannella.

Matkan hinta sisältää purjehduspalvelut, joogaohjauksen ja majoituksen purjeveneen jaetussa hytissä. Käy tutustumassa myös Usein kysytyt kysymykset-välilehteen. Lähetämme myös ennen lähtöä kattavan infopaketin lähtijöille.

Varaa paikkasi nyt ja lähde mukaan unohtumattomalle purjehdusmatkalle Kroatiaan!

Joogapurjehdus Kroatian Splitissä

28.9.-5.10.2024
Hinta 1595 €/viikko
Sisältää lennot, kuljetukset, purjehduspalvelut kippareineen, joogaohjauksen ja majoituksen veneessä hyttipaikalla

Joogapurjehdukselle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta joogasta tai purjehtimisesta. Joogapurjehdus onkin loistava tapa tutustua sekä joogaan että purjehdukseen, kun mukana on molempien puolten ammattilainen. Jokainen joogaharjoitus räätälöidään sopimaan kunkin osallistujan osaamistasoon. Veneen käsittelyyn saa osallistua oman kiinnostuksen mukaan.

Usein kysyttyä matkapurjehduksista

Mitä matkan hintaan sisältyy?

Haluamme, että purjehduslomailu on sinulle mahdollisimman helppoa. Matkan hintaan on paketoitu kaikki tarpeellinen: lennot, lentokenttäkuljetukset, vene varusteineen ja suomalainen kippari.

Mitä kuluja tulee matkan aikana?

Osa loman kuluista muodostuu viikon aikana käytön mukaan ja niitä emme pysty sisällyttämään etukäteen hintaan. Paikan päällä maksettavia kuluja ovat esimerkiksi satamamaksut, ruokailut (myös kipparin ruokailut maksetaan yhteisesti paikan päällä) ja veneen diesel. Näistä maksetaan toteutuneen käytön mukaan. Viikon kuluihin menee matkan ajankohdasta ja kohteesta riippuen noin 250-450 €/henkilö/viikko.

Mikä on venekassa?

Paikan päällä muodostuvien kulujen maksuun on käytössä venekassa. Osallistujat laittavat venekassaan yhdessä sovitun summan rahaa ja tästä kassasta maksetaan mm. satamamaksut ja veneen diesel. Loman aluksi sovitaan yhdessä venekassan periaatteet eli maksetaanko myös ravintolaruokailut ja juomat venekassasta. Yksi miehistön jäsenistä valitaan yleensä pitämään kirjaa menoista ja viikon lopuksi suoritetaan takaisin anti, jos rahaa on jäänyt yli. Venekassan tarkoitus on helpottaa lomailua, jotta koko ajan ei tarvitse olla rahoja jakamassa tai laskemassa. Venekassaan saat tarkemmat ohjeet kippariltasi matkan alussa.

Kuka kokkaa veneessä?

Purjehdusmatkalla mukana ei ole erillistä kokkia. Usein aamiaiset ja lounaat syödään veneessä ja illaksi suunnataan rannan ravintoloihin nauttimaan paikallisia herkkuja. Se, kuinka paljon venekunta haluaa tehdä itse ja minkä verran hyödyntää paikallisia kahviloita ja ravintoloita, voidaan sopia yhdessä paikan päällä.

Veneessä valmistettavia ruokia kokataan yhdessä. Hyväksi havaittuja lounaita ovat erilaiset ruokaisat salaatit, pastat ym. helposti valmistuvat ateriat. Lounasankkurointi on myös ihana mahdollisuus tutustua paikallisiin luonnonlahtiin ja vaikka pulahtaa uimaan.

Millaisessa veneessä matkalla ollaan?

OnSailin matkoilla yövytään aina uusissa, hyvin varustelluissa ja lomapurjehdukseen suunnitelluissa vuokraveneissä. Henkilökohtaisen hyttisi saat tietää paikan päällä.

Mitä tarkoittaa mies- tai naispaikka?

Veneissä on pääsääntöisesti kahden hengen hyttejä. Kun ilmoittaudut matkalle puolisosi tai ystäväsi kanssa, saatte oman hytin jaettavaksi. Matkaan voi hyvin lähteä myös yksin. Tällöin varaat puolikkaan hytin itsellesi ja jaat hytin toisen matkalle ilmoittautuneen naisen tai miehen kanssa.

Uskaltaudu mukaan myös yksin!

Näille purjehduksille voi ehdottomasti lähteä yksin. Matkalla et varmasti tunne oloasi yksinäiseksi, sillä viikon aikana lomaillaan yhdessä ja tutustut muihin samanhenkisiin ihmisiin. Yleensä joka reissussa on mukana sekä yksin, että yhdessä ilmoittautuneita. Olemme myös saaneet vuosien varrella todistaa lukuisia purjehduksilla syntyneitä ystävyyksiä, jotka jatkuvat vahvana vielä tänäkin päivänä.

Kuka toimii veneen kipparina?

Veneen kipparina toimii aina suomalainen OnSail-kippari. Kipparimme ovat kokeneita merenkävijöitä ja koulutettuja purjehduksenopettajia, jotka osaavat johdattaa sinut purjehduksen maailmaan ja esitellä sen parhaat puolet. Kipparimme ovat myös leppoisia ja sosiaalisia tyyppejä, jotka solahtavat helposti porukkaan kuin porukkaan. Heidän kanssaan pääset turvallisesti tutustumaan Välimeren purjehdukseen ja veneen käsittelyn saloihin.

Kipparillemme tulee aina oma hytti veneeseen. Pääset tutustumaan OnSail-kippareihin täällä.

Varaa matka

Split 28.9.-5.10.2024

Joogapurjehdusmatkan hintaan sisältyy

 • suorat Norwegianin lennot Helsinki-Split-Helsinki
 • matkatavaran ruumaan 23 kg ja käsimatkatavara 8 kg
 • edestakaiset kuljetukset kohteessa lentokentän ja marinan välillä
 • veneen varusteineen
 • majoituksen veneessä
 • veneen paperityöt
 • vuodevaatteet ja pyyhkeet (myös kylpypyyhkeet)
 • kaasun ja makean veden (tankit täytettynä)
 • pakollisen loppusiivouksen
 • suomalaisen OnSail kipparin palvelut
 • veneen vakuutus
 • viikko-ohjelma
 • Yoga Nordicin joogaohjaajan palvelut

Hinnat eivät sisällä:

 • satamamaksuja
 • veneen dieseliä
 • ruokia ja juomia
 • turistivero (noin 10 €/henkilö) maksetaan kohteessa
 • kipparin juomat ja ruoat (maksetaan kohteessa)

Lentoaikataulut:

Helsinki 06:30 > Split 8:30
Split 9:15 > Helsinki 13:10

OnActive-joogavalmentaja

Petri Linnankivi, Yoga Nordic

”Olen kokeillut joogapolullani useita erilaisia joogalajeja. Lähinnä sydäntä on kuitenkin Yin jooga sen meditatiivisen rauhallisuuden vuoksi. Myös Air Jooga viehättää erityisesti sen selkärankaa pidentävän vaikutuksen vuoksi. Erityisosaamistani ovat jooga anatomia sekä rauhallinen ja hauska ote opettamiseen.”

Rentoudu joogan parissa uskomattoman upeissa Kroatian maisemissa nauttien samalla rennosta purjehtimisesta!

Varaukset ja tiedustelut

MATKA ON TÄYNNÄ. Kysy lisäpaikkoja:

info@onsail.fi
0300 870 520 (0,34 €/Min + Pvm/Mpm)

Varaa matka

Matka- ja maksuehdot:

Ennakkomaksu 300 €/hlö erääntyy 7 vuorokautta varauksesta. Loppumaksu erääntyy 45 vuorokautta ennen lähtöä.

Tarkistathan, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus, joka sisältää peruutusturvan.

Tutustu yleisiin matkapaketti- sekä OnSailin erityisehtoihin.

Yleiset matkapakettiehdot OnSailin erityisehdot

OnActive on mukana järjestämässä tätä matkaa! Tutustu OnActiveen tästä