Skip to main content

KREIKKA

Ateena

Kesän purjehdusloma Kreikassa

Matkan ajankohta 8.-15.7.2023

Vietä kesälomasi unohtumattomin viikko Kreikan saaristossa! Purjehdimme saarelta saarelle upealla Saroninlahdella. Viikon aikana nautimme leppoisasta purjehduksesta, uimatauoista suoraan veneestä sekä unohtumattomista maisemista ja Antiikin Kreikan nähtävyyksistä. Heinäkuu on sään puolesta paras aika lähteä Välimeren lomapurjehdukselle, jos nauttii lämpimistä vesistä ja auringosta!

Saroninlahdella on lempeät purjehdustuulet ja paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Yöpymispaikkoja ovat mm. Epidavros Peloponnesoksen niemimaalla sekä Poroksen ja Hydran saaret. Epidavros on idyllinen kyläsatama, josta voi vierailla mm. yhdessä suurimmista ja kuuluisimmista antiikin aikaisista teattereista. Poros on vehreä ja paikallinen kreikkalainen saari, jonka samanniminen kaupunki on kaunis näkymä punatiilisine kattoineen. Pienillä ja mutkaisilla kaduilla voi vaellella ja pysähtyä vaikka kahville. Hydra on Ateenan lähisaarista tunnetuin. Upeista postikorttimaisemistaan tunnettua saarta pidetään yhtenä Kreikan kauneimmista! Saarella ei ole ollenkaan autoja, vaan pääasiallinen kulkuväline on aasit.

Lomaviikon aikana kaikki on suunniteltu sinulle valmiiksi

Lennämme Ateenaan Norwegianin suorilla reittilennoilla, josta jatkamme omalla bussilla marinaan. Lähtösatamanamme on suuri ja täyden palvelun Kalamaki Marina (Alimos Marina). Majoitumme veneisiin ja syömme illallista paikallisessa tavernassa. Sunnuntaina aamiaisen jälkeen varustamme veneet ruoka- ja juomatarvikkeilla ja suuntaamme merelle!

Viikon aikana purjehdimme Saroninlahdella viehättäviin kreikkalaisiin kyliin. Lopullinen purjehdusreitti määräytyy sääolosuhteiden mukaan. Tällä matkalla ei ole kiire, vaan nautimme lomasta ja leppoisasta purjehduksesta.

Matkalle voit osallistua kolmella tavalla.

1. Purjehduskurssille (veneessä OnSail-kouluttaja / kippari)
2. Gastina (veneessä OnSail-kippari)
3. Oman porukan kanssa, omalla kipparilla

Usein kysyttyä matkapurjehduksista

Mitä matkan hintaan sisältyy?

Haluamme, että purjehduslomailu on sinulle mahdollisimman helppoa. Matkan hintaan on paketoitu kaikki tarpeellinen: lennot, lentokenttäkuljetukset, vene varusteineen ja suomalainen kippari. Kurssiveneessä matkan hintaan kuuluu lisäksi opetusohjelma kurssimateriaaleineen sekä todistuksen suoritetusta kurssista.

Osa loman kuluista muodostuu viikon aikana käytön mukaan ja niitä emme pysty sisällyttämään etukäteen hintaan. Paikan päällä maksettavia kuluja ovat esimerkiksi satamamaksut, ruokailut (gasti- ja kurssiveneessä myös kipparin ruokailut maksetaan yhteisesti paikan päällä), mahdollisten retkikohteiden sisäänpääsymaksut ja veneen diesel. Näistä maksetaan toteutuneen käytön mukaan. Viikon kuluihin menee matkan ajankohdasta ja kohteesta riippuen noin 250-450 €/viikko/henkilö.

Mikä on venekassa?

OnSailin matkapurjehduksilla paikan päällä muodostuvien kulujen maksuun on usein käytössä venekassa. Venekassaan kaikki venekunnan jäsenet laittavat yhdessä sovitun summan rahaa ja tästä kassasta maksetaan mm. satamamaksut ja veneen diesel. Loman aluksi sovitaan yhdessä venekassan periaatteet eli maksetaanko aamiaistarvikkeet, juomat tai ravintolaruokailut myös venekassasta. Yksi miehistön jäsenistä valitaan yleensä pitämään kirjaa menoista ja viikon lopuksi suoritetaan takaisin anti, jos rahaa on jäänyt yli. Venekassan tarkoitus on helpottaa lomailua, jotta koko ajan ei tarvitse olla rahoja jakamassa tai laskemassa. Jokainen venekunta päättää kuitenkin itse, miten haluaa toimia. Venekassaan saat tarkemmat ohjeet kippariltasi matkan alussa.

Kuka kokkaa veneessä?

Purjehdusmatkalla mukana ei ole erillistä kokkia, vaan veneessä syötävät ruoat valmistetaan yhdessä. Usein aamiaiset ja lounaat syödään veneessä ja illaksi suunnataan rannan ravintoloihin nauttimaan paikallisia herkkuja. Se, kuinka paljon venekunta haluaa tehdä itse ja minkä verran hyödyntää paikallisia kahviloita ja ravintoloita, voidaan sopia yhdessä paikan päällä.

Hyväksi havaittuja lounaita ovat erilaiset ruokaisat salaatit, pastat ym. helposti valmistuvat ateriat. Lounasankkurointi on myös ihana mahdollisuus tutustua paikallisiin luonnonlahtiin ja vaikka pulahtaa uimaan. Liekö aurinko vai merituuli syynä, mutta usein ruoka maistuu erityisen hyvältä veneellä.

Millaisessa veneessä matkalla ollaan?

OnSailin matkoilla yövytään aina uusissa, hyvin varustelluissa ja lomapurjehdukseen suunnitelluissa vuokraveneissä. Välimerellä veneiden koot lähtevät 36 jalkaisesta, 3 hytin veneestä aina 50 jalkaisiin, 5 hytin veneisiin. Veneen koko sovitetaan matkalle ilmoittautuneiden määrään ja siksi toisinaan tarkka venemalli vahvistuu vasta lähempänä lähtöä. Henkilökohtaisen hyttisi saat tietää paikan päällä. Alla näet kaksi esimerkkiä vuokraveneistä, jollaisia matkoilla on käytössä.

Sun Odyssey 440
Lisätietoja esimerkkiveneestä tästä
4 hyttiä ja 2 wc/suihkua

Oceanis 46.1
Lisätietoja esimerkkiveneestä tästä
5 hyttiä ja 3 wc/suihkua

Hyttijako, vessojen määrä ja lisävarusteet vaihtelevat venemallista riippuen.

Käyttämämme vuokraamot ovat vuosien aikana hyväksi todettuja, ja meillä on usein pitkä yhteistyö takana. Vuokraamoita valitessamme painotamme valikoiman lisäksi sujuvaa asiakaspalvelua, hyvää palveluasennetta, sekä tarvittavia resursseja mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisemiseksi. OnSailin kautta veneen varatessasi voit luottaa siihen, että sinua odottaa satamassa vene ja vuokraamo, joka on meille tuttu ja hyväksi koettu.

Mitä tarkoittaa mies- tai naispaikka?

Veneissä on pääsääntöisesti kahden hengen hyttejä. Kun ilmoittaudut matkalle puolisosi tai ystäväsi kanssa, saatte oman hytin jaettavaksi. Matkaan voi hyvin lähteä myös yksin. Tällöin varaat puolikkaan hytin itsellesi ja jaat hytin toisen matkalle ilmoittautuneen naisen tai miehen kanssa.

Uskaltaudu mukaan myös yksin!

Näille purjehduksille voi ehdottomasti lähteä yksin. Matkalla et varmasti tunne oloasi yksinäiseksi, sillä viikon aikana lomaillaan yhdessä ja tutustut muihin samanhenkisiin onsailoreihin. Yleensä joka reissussa on mukana sekä yksin, että yhdessä ilmoittautuneita. Olemme myös saaneet vuosien varrella todistaa lukuisia purjehduksilla syntyneitä ystävyyksiä, jotka jatkuvat vahvana vielä tänäkin päivänä.

Kuka toimii veneen kipparina/opettajana?

Veneen kipparina toimii aina suomalainen OnSail-kippari. Kipparimme ovat kokeneita merenkävijöitä ja koulutettuja purjehduksenopettajia, jotka osaavat johdattaa sinut purjehduksen maailmaan ja esitellä sen parhaat puolet. Kipparimme ovat myös leppoisia ja sosiaalisia tyyppejä, jotka solahtavat helposti porukkaan kuin porukkaan. Heidän kanssaan pääset turvallisesti tutustumaan Välimeren purjehdukseen ja veneen käsittelyn saloihin.

Kipparillemme tulee aina oma hytti veneeseen. Pääset tutustumaan OnSail-kippareihin täällä.

Lähde mukaan gastipaikalle

Gastivene

Tällä matkalla sinun on mahdollista majoittua gastiveneeseen. Gastivene on vene, jonka kipparina toimii suomalainen OnSail-kippari ja johon voi varata yksittäisiä miehistöpaikkoja. Voit varata mies-tai naispaikan kahdenhengen hyttiin tai ystäväsi/puolisosi kanssa kokonaisen hytin. Gastiveneessä purjehdukseen voi osallistua oman osaamisen ja kiinnostuksen mukaan. Neuvoja saa aina, mutta varsinaista kurssiohjelmaa ei viikon aikana ole.

MATKAN HINTA GASTIPAIKALLA:

Gastina 1590 €/hlö
(mies- tai naispaikka 2 hengen hytissä)

Varaa matka tästä

Osallistu purjehduskurssille

Purjehduskurssi

Tällä matkalla sinun on mahdollista majoittua kurssiveneeseen. Purjehduskurssilla opit lajin tärkeät perusasiat asiantuntevien suomalaisten purjehduksenopettajien opastamana. Kurssin suoritettuasi pystyt toimimaan matkapurjehduksilla miehistön jäsenenä ja saat taidoistasi todistuksen. Ohjelma on sen verran väljä, että viikon aikana ehtii myös lomailla, nauttia auringosta ja pulahtaa lämpimään Välimereen. Mukaan voi lähteä, vaikkei aikaisempaa kokemusta purjehtimisesta olisikaan.

Purjehduskurssi sopii myös jo lajiin aikaisemmin tutustuneille, sillä opintosuunnitelma tehdään yksilöllisesti ja saat opetusta juuri omalla tasollasi. Mikäli sinulla on kokemusta ja osaamista riittävästi, veneen kouluttaja voi kirjoittaa todistuksen kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan saamiseksi. Jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta kerrothan meille siitä ennakkoon. Lue lisää kurssipurjehduksista täältä.

MATKAN HINTA KURSSIVENEESSÄ

Kurssipaikalla 1690 €/hlö
(mies- tai naispaikka 2 hengen hytissä)

Varaa matka tästä

Varaa oma vene purjehdukselle

Kokoa porukka ja varaa oma vene

Oma vene sopii mainiosti esimerkiksi perheelle tai ystäväporukalle. Viikko-ohjelma on laadittu valmiiksi, joten venekuntasi voi vain purjehtia, nauttia maisemista ja olla lomalla. Lomaflotillan mukana purjehtiminen on erinomainen tapa tutustua Välimeren olosuhteisiin kokeneessa porukassa.

VENEET JA HINNAT:

Omana venekuntana alk. 1180 €/hlö

Lisätietoa veneistä
Linkeistä pääset katsomaan lisätietoja veneistä. Huom! kuvat ovat vuokraamon malliveneistä ja pieniä eroavaisuuksia voi esiintyä.

Dufour 390 (2020) 3 hyttiä ja 2 wc/suihkua

Oceanis 41.1 (2020) 4 hyttiä ja 2 wc/suihkua

SunOdyssey 440 (2020) 4 hyttiä ja 2 wc/suihkua

Dufour 470 (2022) 4 hyttiä ja 4 wc/suihkua

Oceanis 51.1 (2022) 5 hyttiä ja 3 wc/suihkua

Lagoon 40 (2020) 4 hyttiä ja 4 wc/suihkua

Eikö yllä olevista löytynyt sopivaa? Ole yhteydessä, niin etsimme sinulle toivomasi veneen.

Varaukset ja tiedustelut
info@onsail.fi
0300 870 520

Mikäli OnSail ei voi toteuttaa matkaa, kaikki maksut palautetaan täysimääräisinä riippumatta peruutuksen ajankohdasta. Muuten noudatamme normaaleja peruutusehtojamme.

Tutustu OnSailin matkaehtoihin täällä.

Ateena, Kreikka

Lähde lomalle aurinkoiselle Välimerelle. Ilmoittaudu yksin tai kaverin kanssa venepaikalle ja nauti purjehduksesta turvallisessa ympäristössä.

Matkalla purjehditaan päivittäin uuteen kohteeseen: pienille saarille, pittoreskeihin kyläsatamiin tai yhden ravintolan luonnonlahtiin. Matkan varrella pysähdytään lounasankkuriin sekä uimaan ja snorklailemaan veneestä.  Illallisten yhteydessä vaihdetaan päivän kokemukset. Tällä matkalla ollaan lomalla!

Purjehdusmatkan hintaan sisältyy

 • suorat Norwegianin lennot Helsinki-Ateena-Helsinki
 • matkatavaran ruumaan 23 kg ja käsimatkatavaran 8 kg
 • edestakaiset kuljetukset kohteessa lentokentän ja marinan välillä
 • veneen varusteineen
 • majoituksen veneessä
 • veneen paperityöt
 • vuodevaatteet ja pyyhkeet (myös kylpypyyhkeet)
 • kaasun ja makean veden (tankit täytettynä)
 • pakollisen loppusiivouksen
 • matkaohjelman
 • kurssi- ja gastiveneessä veneen täysvakuutuksen
 • kurssi- ja gastiveneessä kipparin
 • kurssiveneessä opetuksen ja materiaalit

Hinnat eivät sisällä:

 • satamamaksuja
 • dieseliä
 • ruokia ja juomia
 • gasti- ja kurssiveneessä kipparin ruokia ja juomia

Lentoaikataulut:

Helsinki 17:20 > Ateena 21:00
Ateena 21:40 > Helsinki 01:15 +1

Saronin saaret tunnetaan kauniista rannoista, kirkkaista vesistä ja historiallisista nähtävyyksistä.

OnSail kipparin johdolla kuka vain voi lähteä purjehduslomalle helposti ja turvallisesti - aikaisempaa kokemusta ei tarvita.

Pulahda veteen suoraan veneestä - heinäkuussa meri on jo lämmin ja sää helteinen! Hyvässä purjehdustuulessa ei olo käy kuitenkaan tukalaksi.

Tsatsiki, pita, feta, oliivit, dolmat, stifado, moussaka, souvlaki... Kreikka on herkuttelijan paratiisi!

Tällä matkalla kaikki on järjestetty puolestasi - sinä voit vain lomailla!