Skip to main content

ITALIA

Toscana, 2.9.2023 | 1 viikko

Toscanan gasti- ja kurssipurjehdus

Toscanan upea rannikko ja saaristo viehättävine hiekkarantoineen, lämpimine ilmastoineen ja aurinkoisine päivineen on helppo valinta purjehduskohteeksi. Juuri täällä meren turkoosi värit: taivaansininen ja smaragdinvihreä sekoittuvat kristallinkirkkaaseen veteen. Toscana on tunnettu kulttuuristaan, erinomaisesta ruoastaan ja kuuluisista viineistään, mutta se on myös yksi parhaista purjehdusalueista Italiassa. Viikon reittiä on helppo muokata säiden ja tuulien mukaan, mikä tekee alueesta erinomaisen lomapurjehduskohteen.

Toscanan rannikko ja sen saaristo lupaa purjehtijalle viehättäviä kyliä, merenrantakaupunkeja, hiekkarantoja, luonnonlahtia ja unohtumattomia maisemia. Linnoitukset pitkin rannikkoa antavat mahdollisuuden ihailla alueen historiallista arkkitehtuuria. Saaristosta löytyy kaikki ne paikat, joihin moniin koskemattomiin rantoihin pääsee vain veneellä.

Paikallisen legendan mukaan Tyrrhenian Venus nousi merestä ja antoi seitsemän helmen pudota kaulakorustaan. Pudotessaan mereen ne muuttuivat seitsemäksi saareksi, kaikki erilaisia toisistaan. Nämä seitsemän ”helmeä” ovat Elba, Capraia, Giglio, Montecristo, Giannutri, Gorgona ja Pianosa.

Valkoisista hiekkarannoistaan tunnettu Elba on suurin Ligurianmeren ja Tyrrhenianmeren välisessä saaristossa. Capraian saarelta löytyy toinen toistaan upeampia luonnolahtia, loputtomia retkeilyreittejä ja kristallinkirkkaita vesiä, mutta myös suojainen Porto Capraian satama kaikkine palveluineen. Sen usein tyynet vedet tekevät siitä täydellisen paikan rentouttavalle purjeelle.

Lomaviikon aikana kaikki on suunniteltu sinulle valmiiksi

Lennämme Pisaan Norwegianin suorilla reittilennoilla, josta ajamme lyhyen matkan kuuluisalle Pisan kaltevalle tornille. Kävele Piazza Dei Miracolin ympäri ja ikuista kuuluisa kalteva torni! Pysähdyksen jälkeen jatkamme bussilla marinaan ja majoitumme veneisiin. Lähtösatamanamme on Marina Cala de’ Medici. Seuraavana päivänä aloitamme purjehduksen! Alustavaan reittisuunnitelmaan kuuluvat mm. Capraian saari, Elban Portoferrario, Marina di Campo ja Porto Azzurro sekä Korsikan saari. Lopullinen viikko-ohjelma määräytyy sääolosuhteiden mukaan. Lähtökohtana on, että ollaan lomalla ja nautitaan Toscanan upeasta saaristosta purjehtien!

Matkalle voit osallistua joko:

1. Purjehduskurssille (veneessä OnSail-kouluttaja / kippari)
2. Gastina (veneessä OnSail-kippari)

Usein kysyttyä matkapurjehduksista

Mitä matkan hintaan sisältyy?

Haluamme, että purjehduslomailu on sinulle mahdollisimman helppoa. Matkan hintaan on paketoitu kaikki tarpeellinen: lennot, lentokenttäkuljetukset, vene varusteineen ja suomalainen kippari. Kurssiveneessä matkan hintaan kuuluu lisäksi opetusohjelma kurssimateriaaleineen sekä todistuksen suoritetusta kurssista.

Osa loman kuluista muodostuu viikon aikana käytön mukaan ja niitä emme pysty sisällyttämään etukäteen hintaan. Paikan päällä maksettavia kuluja ovat esimerkiksi satamamaksut, ruokailut, mahdollisten retkikohteiden sisäänpääsymaksut ja veneen diesel. Näistä maksetaan toteutuneen käytön mukaan. Viikon kuluihin menee matkan ajankohdasta ja kohteesta riippuen noin 250-450 €/viikko/henkilö.

Mikä on venekassa?

OnSailin matkapurjehduksilla paikan päällä muodostuvien kulujen maksuun on usein käytössä venekassa. Venekassaan kaikki venekunnan jäsenet laittavat yhdessä sovitun summan rahaa ja tästä kassasta maksetaan mm. satamamaksut ja veneen diesel. Loman aluksi sovitaan yhdessä venekassan periaatteet eli maksetaanko aamiaistarvikkeet, juomat tai ravintolaruokailut myös venekassasta. Yksi miehistön jäsenistä valitaan yleensä pitämään kirjaa menoista ja viikon lopuksi suoritetaan takaisin anti, jos rahaa on jäänyt yli. Venekassan tarkoitus on helpottaa lomailua, jotta koko ajan ei tarvitse olla rahoja jakamassa tai laskemassa. Jokainen venekunta päättää kuitenkin itse, miten haluaa toimia. Venekassaan saat tarkemmat ohjeet kippariltasi matkan alussa.

Kuka kokkaa veneessä?

Purjehdusmatkalla mukana ei ole erillistä kokkia, vaan veneessä syötävät ruoat valmistetaan yhdessä. Usein aamiaiset ja lounaat syödään veneessä ja illaksi suunnataan rannan ravintoloihin nauttimaan paikallisia herkkuja. Se, kuinka paljon venekunta haluaa tehdä itse ja minkä verran hyödyntää paikallisia kahviloita ja ravintoloita, voidaan sopia yhdessä paikan päällä.

Hyväksi havaittuja lounaita ovat erilaiset ruokaisat salaatit, pastat ym. helposti valmistuvat ateriat. Lounasankkurointi on myös ihana mahdollisuus tutustua paikallisiin luonnonlahtiin ja vaikka pulahtaa uimaan. Liekö aurinko vai merituuli syynä, mutta usein ruoka maistuu erityisen hyvältä veneellä.

Millaisessa veneessä matkalla ollaan?

OnSailin matkoilla yövytään aina uusissa, hyvin varustelluissa ja lomapurjehdukseen suunnitelluissa vuokraveneissä. Välimerellä veneiden koot lähtevät 36 jalkaisesta, 3 hytin veneestä aina 50 jalkaisiin, 5 hytin veneisiin. Veneen koko sovitetaan matkalle ilmoittautuneiden määrään ja siksi toisinaan tarkka venemalli vahvistuu vasta lähempänä lähtöä. Henkilökohtaisen hyttisi saat tietää paikan päällä. Alla näet esimerkin matkan veneestä:

Oceanis 46.1
Lisätietoja esimerkkiveneestä tästä
4 hyttiä ja 4 wc/suihkua

Hyttijako, vessojen määrä ja lisävarusteet vaihtelevat venemallista riippuen.

Käyttämämme vuokraamot ovat vuosien aikana hyväksi todettuja, ja meillä on usein pitkä yhteistyö takana. Vuokraamoita valitessamme painotamme valikoiman lisäksi sujuvaa asiakaspalvelua, hyvää palveluasennetta, sekä tarvittavia resursseja mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisemiseksi. OnSailin kautta veneen varatessasi voit luottaa siihen, että sinua odottaa satamassa vene ja vuokraamo, joka on meille tuttu ja hyväksi koettu.

Mitä tarkoittaa mies- tai naispaikka?

Veneissä on pääsääntöisesti kahden hengen hyttejä. Kun ilmoittaudut matkalle puolisosi tai ystäväsi kanssa, saatte oman hytin jaettavaksi. Matkaan voi hyvin lähteä myös yksin. Tällöin varaat puolikkaan hytin itsellesi ja jaat hytin toisen matkalle ilmoittautuneen naisen tai miehen kanssa.

Uskaltaudu mukaan myös yksin!

Näille purjehduksille voi ehdottomasti lähteä yksin. Matkalla et varmasti tunne oloasi yksinäiseksi, sillä viikon aikana lomaillaan yhdessä ja tutustut muihin samanhenkisiin onsailoreihin. Yleensä joka reissussa on mukana sekä yksin, että yhdessä ilmoittautuneita. Olemme myös saaneet vuosien varrella todistaa lukuisia purjehduksilla syntyneitä ystävyyksiä, jotka jatkuvat vahvana vielä tänäkin päivänä.

Kuka toimii veneen kipparina/opettajana?

Veneen kipparina toimii aina suomalainen OnSail-kippari. Kipparimme ovat kokeneita merenkävijöitä ja koulutettuja purjehduksenopettajia, jotka osaavat johdattaa sinut purjehduksen maailmaan ja esitellä sen parhaat puolet. Kipparimme ovat myös leppoisia ja sosiaalisia tyyppejä, jotka solahtavat helposti porukkaan kuin porukkaan. Heidän kanssaan pääset turvallisesti tutustumaan Välimeren purjehdukseen ja veneen käsittelyn saloihin.

Kipparillemme tulee aina oma hytti veneeseen. Pääset tutustumaan OnSail-kippareihin täällä.

Lähde mukaan gastipaikalle

Gastivene

Tällä matkalla sinun on mahdollista majoittua gastiveneeseen. Gastivene on vene, jonka kipparina toimii suomalainen OnSail-kippari ja johon voi varata yksittäisiä miehistöpaikkoja. Voit varata mies-tai naispaikan kahdenhengen hyttiin tai ystäväsi/puolisosi kanssa kokonaisen hytin. Gastiveneessä purjehdukseen voi osallistua oman osaamisen ja kiinnostuksen mukaan. Neuvoja saa aina, mutta varsinaista kurssiohjelmaa ei viikon aikana ole.

MATKAN HINTA GASTIPAIKALLA:
2.9. lähdöllä 1695 € /hlö
(mies- tai naispaikka 2 hengen hytissä)

Varaa matka

Osallistu purjehduskurssille

Purjehduskurssi

Tällä matkalla sinun on mahdollista majoittua kurssiveneeseen. Purjehduskurssilla opit lajin tärkeät perusasiat asiantuntevien suomalaisten purjehduksenopettajien opastamana. Kurssin suoritettuasi pystyt toimimaan matkapurjehduksilla miehistön jäsenenä ja saat taidoistasi todistuksen. Ohjelma on sen verran väljä, että viikon aikana ehtii myös lomailla, nauttia auringosta ja pulahtaa lämpimään Välimereen. Mukaan voi lähteä, vaikkei aikaisempaa kokemusta purjehtimisesta olisikaan.

Purjehduskurssi sopii myös jo lajiin aikaisemmin tutustuneille, sillä opintosuunnitelma tehdään yksilöllisesti ja saat opetusta juuri omalla tasollasi. Mikäli sinulla on kokemusta ja osaamista riittävästi, veneen kouluttaja voi kirjoittaa todistuksen kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan saamiseksi. Jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta kerrothan meille siitä ennakkoon. Lue lisää kurssipurjehduksista täältä.

TÄYNNÄ

Varaukset ja tiedustelut
info@onsail.fi
0300 870 520

Mikäli OnSail ei voi toteuttaa matkaa, kaikki maksut palautetaan täysimääräisinä riippumatta peruutuksen ajankohdasta. Muuten noudatamme normaaleja peruutusehtojamme.

Tutustu OnSailin matkaehtoihin täällä.

Toscana, Italia

Lähde lomalle aurinkoiselle Välimerelle. Ilmoittaudu yksin tai kaverin kanssa venepaikalle ja nauti purjehduksesta turvallisessa ympäristössä.

Matkalla purjehditaan päivittäin uuteen kohteeseen: pienille saarille, pittoreskeihin kyläsatamiin tai yhden ravintolan luonnonlahtiin. Matkan varrella pysähdytään lounasankkuriin sekä uimaan ja snorklailemaan veneestä.  Illallisten yhteydessä vaihdetaan päivän kokemukset. Tällä matkalla ollaan lomalla!

Purjehdusmatkan hintaan sisältyy

 • suorat Norwegianin lennot Helsinki-Pisa-Helsinki
 • matkatavaran ruumaan 23 kg ja käsimatkatavaran 8 kg
 • edestakaiset kuljetukset kohteessa lentokentän ja marinan välillä
 • veneen varusteineen
 • majoituksen veneessä
 • veneen paperityöt
 • vuodevaatteet ja pyyhkeet (myös kylpypyyhkeet)
 • kaasun ja makean veden (tankit täytettynä)
 • pakollisen loppusiivouksen
 • matkaohjelman
 • veneen täysvakuutuksen
 • Suomalaisen OnSail kipparin matkanvetäjän palvelut
 • kurssiveneessä opetuksen ja materiaalit

Hinnat eivät sisällä:

 • satamamaksuja
 • dieseliä
 • ruokia ja juomia

Lentoaikataulut:

Helsinki 06:15 > Pisa 08:30
Pisa 09:10 > Helsinki 13:25

OnSail kipparin johdolla kuka vain voi lähteä purjehduslomalle helposti ja turvallisesti - aikaisempaa kokemusta ei tarvita.

Toscanan rannikko ja saaristo on yksi parhaista purjehdusalueista Italiassa.

Tällä matkalla kaikki on järjestetty puolestasi - sinä voit vain lomailla!

Valkoiset hiekkarannat, rehevät luonnonlahdet ja kristallinkirkkat vedet takaavat upeat purjehdusmaisemat

Sopivien tuulien sattuessa on mahdollista vierailla myös Korsikan pohjoisissa satamissa!