Skip to main content

MONTENEGRO

Purjehdusloma katamaraanilla 14.-21.9.2024

Leppoisa katamaraanipurjehdusloma Montenegron Kotorista

YKSI MIESPAIKKA JA YKSI NAISPAIKKA VAPAANA

Ilmoittaudu yksin tai kaverin kanssa venepaikalle ja nauti lomasta aurinkoisella Välimerellä! Tällä lomapurjehduksella matkaamme katamaraaneilla, jotka tarjoavat viihtyisät oltavat merelliseen lomaan. 

Tällä matkalla on lupa rentoutua! Lötköttele kannella, kellu kirkkaassa merivedessä, nauti hyvästä ruoasta ja juomasta tai rentoudu katsellen kimmeltävää merta ja auringonlaskuja. Nautimme Montenegron luonnonkauneudesta ja upeista vaihtuvista maisemista. Katamaraanilla on perinteistä yksirunkoista purjevenettä enemmän tilaa ja omaa rauhaa. Veneen käsittelyyn saa osallistua oman kiinnostuksen mukaan.

Huoleton lomaviikko, jossa kaikki on järjestelty puolestasi

Lauantaiaamuna lennämme Finnairin suorilla reittilennoilla Kroatian Dubrovnikiin, mistä jatkamme omalla bussilla Montenegron puolelle Kotoriin. Bussimatkamme Kotorin Marinaan kulkee viehättävää Adrianmeren rantatietä pitkin, kalkkikivikallioiden juurella. Matka kestää noin pari tuntia. Katmaraanien vastaanoton jälkeen majoitumme veneisiin ja varustamme ne ruoka- ja juomatarvikkeilla. Lähtösatama on aivan Kotorin vanhan kaupungin muurien juurella, joten halutessaan on helppo lähteä tutustumaan keskiaikaisiin nähtävyyksiin. Illallisen syömme jossain vanhan kaupungin ravintoloista.

Seuraavana päivänä aamiaisen jälkeen aloitamme purjehduksen ja suuntaamme merelle! Viikon aikana purjehdimme päivittäin uuteen kohteeseen ja yövymme veneessä kyläsatamissa tai luonnonlahdilla. Päivämatkat ovat verrattain lyhyitä, enintään muutaman tunnin mittaisia. Pysähdymme lounastamaan ja pitämään uimataukoja. Tällä matkalla ei ole kiire mihinkään, vaan otamme rennosti ja nautimme merestä ja lämmöstä katamaraanimme kyydissä.

Lataa purjehdusalueen kartta tästä. Alustavaan reittisuunnitelmaan kuuluu mm. Tivat, Herceg Novi ja Budva. Lopullinen matkaohjelma määräytyy aina sää- ja tuuliolosuhteiden mukaan.

Viikon jälkeen, perjantaina, purjehdimme takaisin lähtösatamaan Kotoriin. Lauantaiaamuna bussi vie meidät Dubrovnikin lentokentälle, josta lähtee paluulentomme Helsinkiin.

Montenegron rannikko on monipuolinen purjehduskohde

Montenegroa purjehdusalueena leimaa kaksi kokonaan erilaista aluetta. Suojaisen, polveilevan Kotorinlahden alue tarjoaa lyhyitä päivämatkoja ja useita vaihtoehtoja yöpymiseen. Avomerelle tullessa koko pitkä, kymmenien mailien mittainen rantakaista on vailla saaria, mutta sopivia suojaisia taukopaikkoja ja yöpymiskohteita on tarjolla useita.

Kotorinlahden kauneus yhdistyy rikkaaseen kulttuuriperintöön ja tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön niin maisemien kuin historiallisten nähtävyyksienkin puolesta. Kotor, Budva ja Herceg Novi ovat historiallisia kaupunkeja, joissa voit tutustua vanhoihin linnoituksiin, kapeisiin kujiin ja viehättäviin aukioihin. Kotorin vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Vanhoissa kaupungeissa on useita viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita. Voit nauttia paikallisista herkuista, kuten merenelävistä ja perinteisistä montenegrolaisista ruoista. Montenegron luonto vaihtelee kauniista rannoista vuoristoisiin maisemiin, jotka luovat dramaattisen kontrastin sinisen Adrianmeren kanssa.

Hintataso Montenegrossa on alhaisempi kuin naapurimaa Kroatiassa. Suomeen verrattuna elämisen kulut ovat hyvinkin edulliset. Montenegron valuutta euro helpottaa lomailua.

Oletko lähdössä ensimmäiselle OnSail-matkallesi? Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin sivun ylälaidasta löytyvältä välilehdeltä!

Tälle matkalle voit osallistua kahdella eri tavalla. Voit varata:

1. hyttipaikan katamaraanista, jossa on OnSail-kippari (mies-/naispaikka tai oma hytti).
2. koko katamaraanin tai yksirunkoisen veneen omalle porukalle, omalla tai OnSailin kipparilla

Usein kysyttyä matkapurjehduksista

Mitä matkan hintaan sisältyy?

Haluamme, että purjehduslomailu on sinulle mahdollisimman helppoa. Matkan hintaan on paketoitu kaikki tarpeellinen: lennot, lentokenttäkuljetukset, vene varusteineen ja suomalainen kippari.

Mitä kuluja tulee matkan aikana?

Osa loman kuluista muodostuu viikon aikana käytön mukaan ja niitä emme pysty sisällyttämään etukäteen hintaan. Paikan päällä maksettavia kuluja ovat esimerkiksi satamamaksut, ruokailut (myös kipparin ruokailut maksetaan yhteisesti paikan päällä) ja veneen diesel. Näistä maksetaan toteutuneen käytön mukaan. Viikon kuluihin menee matkan ajankohdasta ja kohteesta riippuen noin 250-450 €/henkilö/viikko.

Mikä on venekassa?

Paikan päällä muodostuvien kulujen maksuun on käytössä venekassa. Osallistujat laittavat venekassaan yhdessä sovitun summan rahaa ja tästä kassasta maksetaan mm. satamamaksut ja veneen diesel. Loman aluksi sovitaan yhdessä venekassan periaatteet eli maksetaanko myös ravintolaruokailut ja juomat venekassasta. Yksi miehistön jäsenistä valitaan yleensä pitämään kirjaa menoista ja viikon lopuksi suoritetaan takaisin anti, jos rahaa on jäänyt yli. Venekassan tarkoitus on helpottaa lomailua, jotta koko ajan ei tarvitse olla rahoja jakamassa tai laskemassa. Venekassaan saat tarkemmat ohjeet kippariltasi matkan alussa.

Kuka kokkaa veneessä?

Purjehdusmatkalla mukana ei ole erillistä kokkia. Usein aamiaiset ja lounaat syödään veneessä ja illaksi suunnataan rannan ravintoloihin nauttimaan paikallisia herkkuja. Se, kuinka paljon venekunta haluaa tehdä itse ja minkä verran hyödyntää paikallisia kahviloita ja ravintoloita, voidaan sopia yhdessä paikan päällä.

Veneessä valmistettavia ruokia kokataan yhdessä. Hyväksi havaittuja lounaita ovat erilaiset ruokaisat salaatit, pastat ym. helposti valmistuvat ateriat. Lounasankkurointi on myös ihana mahdollisuus tutustua paikallisiin luonnonlahtiin ja vaikka pulahtaa uimaan.

Millaisessa veneessä matkalla ollaan?

OnSailin matkoilla yövytään aina uusissa, hyvin varustelluissa ja lomapurjehdukseen suunnitelluissa vuokraveneissä. Montenegron katamaraanipurjehduksella on:

Fountaine Pajot Astrea 42
Lisätietoja esimerkkiveneestä tästä
4 hyttiä ja 4 wc/suihkua

Henkilökohtaisen hyttisi saat tietää paikan päällä.

Mitä tarkoittaa mies- tai naispaikka?

Veneissä on pääsääntöisesti kahden hengen hyttejä. Kun ilmoittaudut matkalle puolisosi tai ystäväsi kanssa, saatte oman hytin jaettavaksi. Matkaan voi hyvin lähteä myös yksin. Tällöin varaat puolikkaan hytin itsellesi ja jaat hytin toisen matkalle ilmoittautuneen naisen tai miehen kanssa.

Uskaltaudu mukaan myös yksin!

Näille purjehduksille voi ehdottomasti lähteä yksin. Matkalla et varmasti tunne oloasi yksinäiseksi, sillä viikon aikana lomaillaan yhdessä ja tutustut muihin samanhenkisiin ihmisiin. Yleensä joka reissussa on mukana sekä yksin, että yhdessä ilmoittautuneita. Olemme myös saaneet vuosien varrella todistaa lukuisia purjehduksilla syntyneitä ystävyyksiä, jotka jatkuvat vahvana vielä tänäkin päivänä.

Kuka toimii veneen kipparina/purjehduksenopettajana?

Veneen kipparina toimii aina suomalainen OnSail-kippari. Kipparimme ovat kokeneita merenkävijöitä ja koulutettuja purjehduksenopettajia, jotka osaavat johdattaa sinut purjehduksen maailmaan ja esitellä sen parhaat puolet. Kipparimme ovat myös leppoisia ja sosiaalisia tyyppejä, jotka solahtavat helposti porukkaan kuin porukkaan. Heidän kanssaan pääset turvallisesti tutustumaan Välimeren purjehdukseen ja veneen käsittelyn saloihin.

Kipparillemme tulee aina oma hytti veneeseen. Pääset tutustumaan OnSail-kippareihin täällä.

Varaa hyttipaikka katamaraanista

Hyttipaikka gastiveneessä

Tällä matkalla sinun on mahdollista majoittua gastiveneeseen. Gastivene on vene, jonka kipparina toimii suomalainen OnSail-kippari ja johon voi varata yksittäisiä miehistöpaikkoja. Voit varata mies- tai naispaikan kahden hengen hyttiin tai ystäväsi/puolisosi kanssa kokonaisen hytin. Gastiveneessä purjehdukseen voi osallistua oman osaamisen ja kiinnostuksen mukaan. Mukaan voi lähteä, vaikkei aikaisempaa kokemusta purjehtimisesta olisikaan. Kurssiohjelmaa ei viikon aikana ole.

MATKAN HINTA GASTIPAIKALLA:

Gastina 1750 €/hlö
(mies- tai naispaikka 2 hengen hytissä)

Varaa matka tästä

Varaa oma vene purjehdukselle

Kokoa porukka ja varaa oma vene

Oma vene sopii mainiosti esimerkiksi perheelle tai ystäväporukalle. Viikko-ohjelma on laadittu valmiiksi, joten venekuntasi voi vain purjehtia, nauttia maisemista ja olla lomalla. Yhdessä muiden venekuntien mukana purjehtiminen on erinomainen tapa tutustua Välimeren olosuhteisiin kokeneessa porukassa.

Ole yhteydessä, niin etsimme juuri sinun ryhmällesi sopivan veneen ja annamme tarkan tarjouksen matkasta.

Varaukset ja tiedustelut
info@onsail.fi
0300 870 520

Montenegro 14.-21.9.2024

Purjehdusmatkan hintaan sisältyy

 • suorat Finnairin lennot Helsinki-Dubrovnik-Helsinki
 • matkatavaran ruumaan 23 kg ja käsimatkatavara 8 kg
 • edestakaiset kuljetukset kohteessa lentokentän ja marinan välillä
 • veneen varusteineen
 • majoituksen katamaraanissa
 • veneen paperityöt
 • vuodevaatteet ja pyyhkeet (myös kylpypyyhkeet)
 • kaasun ja makean veden (tankit täytettynä)
 • pakollisen loppusiivouksen
 • matkaohjelman
 • Montenegron turistiverot
 • suomalaisen OnSail kipparin matkanvetäjän palvelut
 • veneen täysvakuutuksen

Hinnat eivät sisällä:

 • satamamaksuja
 • dieseliä
 • ruokia ja juomia
 • kipparin ruokia ja juomia

Lentoaikataulut:

Helsinki 08:00 > Dubrovnik 10:00
Dubrovnik 10:50 > Helsinki 14:50

Matkan kipparit:

Parempaa kipparia ei olisi osannut toivoakkaan, Eki oli aivan loistava.

- OnSail matkaaja 2023

Kiitos täydellisestä lomapurjehduksesta!

- OnSail matkaaja 2023

Paras loma ikinä ja paras mahdollinen kippari.

- OnSail matkaaja 2023

Sää:

Varaukset ja tiedustelut

Yksi miespaikka ja yksi naispaikka vapaana!

info@onsail.fi
0300 870 520 (0,34 €/Min + Pvm/Mpm)

Varaa Montenegron matka

Matka- ja maksuehdot:

Ennakkomaksu 300 €/hlö erääntyy 7 vuorokautta varauksesta. Loppumaksu erääntyy 45 vuorokautta ennen lähtöä.

Tarkistathan, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus, joka sisältää peruutusturvan.

Tutustu yleisiin matkapaketti- sekä OnSailin erityisehtoihin.

Yleiset matkapakettiehdot OnSailin erityisehdot