Skip to main content

KROATIA

Dubrovnik

Monipuolinen purjehdusalue merielämästä nautiskeluun

Yhteensä yli tuhat kilomeriä Dalmatian mannerta ja yli 1200 saarta tarjoavat veneilijöille tosiaankin lukemattomia luonnonlahtia, pieniä kyliä, venetsialaisvaikutteisia kaupunkeja ja kymmeniä täyden palvelun ACI-marinoita. Valinnanvaikeutta ei siis tule, vain upeita mahdollisuuksia.

Kroatialla on pitkä ja monimuotoinen historia, joka alkaa legendaarisista kreikkalaisista tarinoista, Odysseuksesta ja Calypsosta, illyrialaisten soutulaivoista, Rooman ja Venetsian miehitysten muinaisesta merikulttuurista, ottomaanien merirosvoista ja heimosodista. Nykyään alue henkii iloista asennetta ja sen asukkaat ovat palvelunhaluisia ja ystävällisiä.

Dubrovnik – kauniita luonnonsatamia, viihtyisiä kyläsatamia ja vaikuttavaa historiaa

Dubrovnikin lähtösatamat tarjoavat purjehtijoille mahdollisuuden tutustua yhteen Adrianmeren upeimmista purjehdusalueista. Samalla reissulla voi myös vierailla yhdessä maailman kauneimmaksi mainitussa kaupungissa.

Muutamia kivoja vinkkejä pysähdyspaikoiksi, jos aloitat lomasi täältä: Pieni soma kyläsatama Sipanska Luka. Suojainen luonnonlahti Polace Luka, Mljet-saaren pohjoispäässä tai Pomena samassa saaressa. Viikon aikana kannattaa pysähtyä myös Korculan saaressa. Sen samannimisessä pääkaupungissa on ACI marina, joka kuitenkin täyttyy sesonkiaikoina usein jo kello 16 mennessä. Varasuunnitelmana voi pitää muutaman mailin päästä löytyvää Lumbardon kylän marinaa, jossa on myös viehättäviä perheravintoloita.

Toki purjehdusloma Dubrovnikista on mahdollista aloittaa myös etelän suunnasta. Sieltä löytyy mm. kovasti kehuttu Cavtat.

Dubrovnik on erinomainen aloituspaikka purjehduslomalle, sillä aikatauluista ja lennoista riippuen kaupungissa on mahdollista viettää aikaa jopa parina päivänä. Lähtösatamasta riippuen kaupunkiin ajaa taksilla 20 minuuttia tai vähän enemmän.

Dubrovnikin legendaarinen vanhakaupunki on ehdoton vierailukohde. Korkeiden muurien ympäröimän kaupungin kirkot, palatsit ja tunnelmalliset ravintolat pienillä kujilla tarjoavat loman aloitukselle tai päätökselle ikimuistoiset puitteet. Unescon maailmanperintöluettelossa vanha kaupunki on ollut jo yli 40 vuotta.

Jos aikaa on riittävästi, yksi vaikuttava maisemakohde on köysirata-ajelu ylös kukkulalle. Maisemat ovat uskomattomat ja kahvila-ravintola ohessa kiva.

Reittiehdotus

Dubrovnikista lähdettäessä purjehdusviikon ohjelman voi suunnitella monella tapaa. Suurin osa suuntaa rannikkoa ylöspäin saarien suuntaan ja pysähtyy viikon aikana Mjetin, Lastovon ja Korculan saarilla. Toinen vaihtoehto on suunnata etelään Cavtatin suuntaan ja vierailla jopa Montenegron puolella. Tämä vaihtoehto tulisi kuitenkin tarkistaa vuokraamolta ennen lähtöä. Kahden viikon lomalla ehtii käydä Splitissä asti.

OnSailin miehistö on kiertänyt Välimerta jo yli 30 vuotta. Halutessasi autamme reittisuunnittelussa ja annamme vinkit parhaista satamista ja luonnonlahdista.

Reitti 1

 • 1. päivä Dubrovnik – Sipan/Šipanska Luka (16 M)
 • 2. päivä Šipanska Luka -Mljet/Pomena (25 M)
 • 3. päivä Pomena – Lastovo/Zaklopatica (20 M)
 • 4. päivä Zaklopatica – Korčula/Marina (23 M)
 • 5. päivä Korčula – Kobas (Luka´s place) (34 M)
 • 6. päivä Kobas -Dubrovnik ACI (19 M)
Reitti 2

 • 1. päivä Dubrovnik – Polače (35 M)
 • 2. päivä Polače – Korčula (17 M)
 • 3. päivä Korčula – Korčula/Vela Luka (28 M)
 • 4. päivä Vela Luka –  Lastovo/Velji Lago (18 M)
 • 5. päivä Velji Lago – Mljet/Pomena  (26 M)
 • 6. päivä Pomena – Kobas (Luka´s place) (25 M)
 • 7. päivä Kobas – Dubrovnik (19 M)

Dubrovnik, Kroatia

 • Upea tapa aloittaa ja päättää Välimeren purjehdus
 • ACI-marinoissa on hyvät ja monipuoliset palvelut
 • Dubrovnikin vanha kaupunki on elämys
 • Päivämatkan päässä olevat Mljetin kansallispuisto ja Korčulan saari
 • Rennot ja ystävälliset ihmiset
Kobaš on oivallinen laituri viettää viimeistä iltaa ennen Dubrovnikiin saapumista. Lahdella on kaksi ravintolaa, joista pohjoisempana oleva Luka´s Konoba on parempi vaihtoehto. Täällä merenelävät ovat varmasti tuoreita, sillä Luca pyydystää illan tarjoiltavat itse lähivesiltä. Tunnelmallisen kiviseinäisen ravintolan seinät ovat täyttyneet vierailijoiden viesteistä vuosien varrelta. Bongaatko joukosta tuttuja?

Pyydä tarjous

  Dubrovnikin vanhan kaupungin katukivet ovat vuosien varrella hioituneet sileiksi ja kiiltäviksi. Aurinkoisella säällä maa loistaa kilpaa auringon kanssa.

  Dubrovnikista lähteviä purjehtijoita odottavat kristallinkirkkaat vedet ja monet ainutlaatuiset kohteet.

  Nähdään pian! Vidimo se uskoro!

  Paras purjehdusajankohta näillä vesillä on myöhäiskeväästä alkusyksyyn.

  Mahdollisen, satunnaisen bora-tuulen todennäköisyys vähenee mitä etelämmäksi mennään.