Skip to main content

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät vastauksen meltä eniten kysyttyihin kysymyksiin. Löydät lisätietoa Välimeren purjehduksista ja meistä yrityksenä myös täältä. Olethan meihin yhteydessä, mikäli jonkin asia askarruttaa sinua ja haluaisit tietää lisää. Asiakaspalvelumme palvelee sinua aina suomeksi.

Miten voin lähteä purjehdusmatkalle?

Voit lähteä purjehdusmatkalle kolmella eri tavalla:

Keräämällä oman miehistön (perheen, kaveriporukan tai työkaverit) ja varaamalla OnSailista veneen/veneen ja lennot toivomallesi ajankohdalle. Tarvittaessa saat matkapakettiin mukaan myös suomalaisen OnSail-kipparin.

Varaamalla gastipaikan valmiisiin purjehduspaketteihimme (esim. lomaflotillat), jotka on esitelty näillä sivuilla. Gastivene on vene, jonka kipparina toimii suomalainen OnSail-kippari ja johon voi varata yksittäisiä miehistöpaikkoja. Voit varata mies-tai naispaikan kahdenhengen hyttiin tai ystäväsi/puolisosi kanssa kokonaisen hytin. Gastiveneessä purjehdukseen voi osallistua oman osaamisen ja kiinnostuksen mukaan. Neuvoja saa aina, mutta varsinaista kurssiohjelmaa ei viikon aikana ole.

Varaamalla hyttipaikan kurssiveneestä. Voit varata mies-tai naispaikan kahdenhengen hyttiin tai ystäväsi/puolisosi kanssa kokonaisen hytin.  Purjehduskurssilla opit lajin tärkeät perusasiat asiantuntevien suomalaisten purjehduksenopettajien opastamana. Kurssin suoritettuasi pystyt toimimaan matkapurjehduksilla miehistön jäsenenä ja saat taidoistasi todistuksen

Mitä eroa on omatoimisella lomalla ja matkapaketilla?

Matkapaketti on matka jossa OnSail paketoi asiakkaalle matkaan kuuluvat palvelut kuten lento, lentokenttäkuljetus ja vene. OnSail vastaa koko matkapaketista.

Omatoiminen matka on pelkän veneen varaus, jolloin asiakas hoitaa matkan muut järjestelyt itse. Tällöin asiakas on myös itse vastuussa mahdollisista muutoksista ja kuluista omatoimisesti hoidetuissa palveluissa.

Mitä purjehdusmatkan hintaan kuuluu?

Haluamme, että purjehduslomailu on sinulle mahdollisimman helppoa. Vuokraamojen käytännöt vaihtelevat laajasti ja välillä voi olla vaikea tietää mitä vuokrauksen hintaan sisältyy. Sisällytämme aina kaikki pakolliset lisämaksut veneistä tarjouksesi hintaan. Näin tiedät tarkkaan mitä matkasi maksaa, eikä kohteessa eteen tule yllättäviä kuluja. Pyrimme myös kertomaan vuokraamon tarjoamista lisäpalveluista, jotta voit räätälöidä lomasi sinua parhaiten palvelevaksi.

Veneen lisäksi paketoimme matkaasi lennot, lentokenttäkuljetuksen, suomalaisen kipparin ja muut haluamasi lisäpalvelut. Purjehduskursseihin sisältyy myös kurssimateriaali ja todistus suoritetusta kurssista.

Miksi ottaa mukaan OnSail-kippari?

Kipparimme ovat kokeneita merenkävijöitä sekä suurin osa koulutettuja purjehduksenopettajia, jotka osaavat viedä sinut Välimeren parhaisiin satamiin ja luonnonlahtiin. Kun haluat päästä purjehduslomalle omalla porukalla, mutta teiltä puuttuu kohteessa kipparilta vaadittava osaaminen, niin OnSail-kippari on hyvä vaihtoehto.

Kipparimme ovat leppoisia ja sosiaalisia tyyppejä, jotka solahtavat helposti porukkaan kuin porukkaan. Halutessanne voitte olla kipparin kanssa yhteydessä jo ennen matkaa ja suunnitella yhdessä viikon ohjelmaa. Suurin osa kippareistamme on myös purjehduksenopettajia, joten lomaan voi yhdistää purjehduskurssia. Jos sinulla on jo kokemusta purjehduksesta, mutta kansainvälinen huviveneen kuljettajan lupakirja puuttuu, voit loman aikana antaa kipparille näytön osaamisestasi todistusta varten. Jos tämä vaihtoehto kiinnostaa, kerro tästä OnSailille jo matkaa varatessa. Kipparimme kanssa on turvallista tutustua Välimeren purjehdukseen ja käytäntöihin.

Miten paljon OnSail-kippari maksaa?

Kipparin kulut vaihtelevat kohteesta, lennoista, veneestä ja lähtijöiden määrästä riippuen. Kipparille tulee aina oma hytti veneeseen ja kipparoituihin purjehduksiin lasketaan veneen lisävakuutukset mukaan, jotta yllättäviä kuluja ei tule paikan päällä. Nämä kustannukset on aina huomioitu saamassasi tarjouksessa. Paikan päällä maksettavaksi jää kipparin ruokailut ja juomat viikon aikana. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kippari syö samaa perusruokaa veneessä sekä ravintoloissa, kuin muukin porukka.

Paljon paikan päällä maksettavia kuluja on?

Paikan päällä maksettavia kuluja ovat esimerkiksi satamamaksut, ruokailut, retkien sisäänpääsymaksut ja veneen diesel. Näistä maksetaan käytön mukaan. Kulut vaihtelevat myös maittain. Karkeasti voi arvioida, että näihin maksuihin menee noin 350-500 €/viikko/henkilö, josta suurin osa menee ruokaan.

Mikä on venekassa?

OnSailin purjehdusmatkoilla ja purjehduskursseilla on usein käytössä venekassa. Kaikki venekunnan jäsenet laittavat venekassaan yhdessä sovitun summan rahaa ja tästä kassasta maksetaan mm. satamamaksut ja veneen diesel. Loman aluksi sovitaan yhdessä venekassan periaatteet eli maksetaanko aamiaistarvikkeet, juomat tai ravintolaruokailut myös venekassasta. Yksi miehistön jäsenistä valitaan yleensä pitämään kirjaa menoista ja viikon lopuksi suoritetaan takaisin anti, jos rahaa on jäänyt yli. Venekassan tarkoitus on helpottaa lomailua, jotta koko ajan ei tarvitse olla rahoja jakamassa tai laskemassa. Jokainen venekunta päättää kuitenkin itse, miten haluaa toimia.

Koska matka täytyy maksaa?

Jos matka varataan vähintään 45 vrk ennen lähtöä
– matkaa varattaessa suoritetaan varausmaksu 300 €/henkilö
– loppumaksu tulee suorittaa 45 vrk ennen lähtöpäivää.

Jos matka varataan alle 45 vrk ennen lähtöä
– matkaa varattaessa suoritetaan koko matkan hinta.

Maksuehdot pelkän veneen varauksissa:
Jos vene varataan vähintään 45 vrk ennen lähtöä
– matkaa varattaessa suoritetaan varausmaksu 50% veneen hinnasta
– loppumaksu tulee suorittaa 45 vrk ennen lähtöpäivää.

Voit maksaa matkasi pankin kautta tai yleisimmillä luottokorteilla.

 

Tiesithän myös että..

Rahasi ja purjehdusmatkasi maksut ovat täysin turvassa. Kilpailu- ja kuluttajavirastolle asetettu matkanjärjestäjän vakuus takaa maksujen palautuksen kaikissa tilanteissa. Voit itse tarkistaa listan matkatoimistoista, jotka ovat asettaneet takuut täältä.

Koska voin perua matkani?

Sinulla on oikeus perua matkasi koska vain. Kuitenkin riippuen matkasta ja matkan ajankohdasta sinulta saatetaan veloittaa toimistokulut tai peruutuksesta aiheutuneet todelliset kulut. Tutustu OnSailin peruutusehtoihin tarkemmin täällä.

Kuka kokkaa veneessä?

Purjehdusmatkalla mukana ei ole erillistä kokkia, vaan veneessä syötävät ruoat valmistetaan yhdessä. Yleensä loman aikana aamiaiset ja lounaat syödään veneessä, ja illalliset ulkona paikallisissa ravintoloissa.

Miksi välitätte vain uusia veneitä?

Veneet ovat käytössä lähes vuoden ympäri ja kuluvat tästä syystä nopeasti. Myös venevuokraamot tietävät tämän ja siksi vanhemmat veneet saakin usein hieman edullisemmin. Vaikka halvempi hinta saattaa joskus houkuttaa, niin haluamme tarjota sinulle onnistuneen purjehdusloman ilman teknisiä ongelmia. Siksi välitämme ainoastaan enintään vuotta vanhoja veneitä.

Käyttämämme vuokraamot ovat vuosien aikana hyväksi todettuja, ja meillä on usein pitkä yhteistyö takana. Vuokraamoita valitessamme painotamme valikoiman lisäksi sujuvaa asiakaspalvelua, hyvää palveluasennetta, sekä tarvittavia resursseja mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisemiseksi. OnSailin kautta veneen varatessasi voit luottaa siihen, että sinua odottaa satamassa vene ja vuokraamo, joka on meille tuttu ja hyväksi koettu.

Ota yhteyttä ja kysy lisää