Skip to main content

Hyvä tietää

OnSail-purjehdusmatkan varaaminen

Varaa matkasi OnSail-nettikaupasta tai asiakaspalvelumme kautta.

Asiakaspalvelumme neuvoo ja palvelee

Jos haluat varata oman veneen, kipparoidun purjehduksen tai useamman veneen flotillan ole suoraan asiakaspalveluumme yhteydessä. Jos sinulla on lomaasi liittyviä kysymyksiä, et välttämättä osaa päättää sopivaa lomakohdetta tai joku muu asia vielä mietityttää, anna meidän auttaa. Etsimme sinulle mieleisesi vaihtoehdon valikoimastamme. Tavoitat meidät puhelimitse numerosta 0300 870 520 ja sähköpostitse osoitteesta info@onsail.fi. Asiakaspalvelumme on auki arkisin kello 10.00 – 16.00.

Asiakaspalvelumme kautta varatusta matkasta lähetämme sinulle pankki- ja viitetiedot sähköpostiisi. Loppumaksun voit suorittaa myös luottokortillasi. Sähköpostin liitteenä on linkki josta pääset maksamaan matkasi loppuosuuden kätevästi Klarnan kautta.
Puhelujen hinnat: 0,34 €/min + pvm/mpm.

Helppo ja vaivaton OnSail-nettikauppa on aina auki

Nettikauppamme on avoinna joka päivä ympäri vuorokauden! Sieltä voit varata paikan matka- ja kurssipurjehduksien gasti- tai kurssiveneesiin hetkessä ja maksaa varausmaksun joko verkkopankkisi kautta tai luottokortilla.

Matkan varaus käy kätevästi kohdesivulla VARAA MATKA -painikkeen kautta. Omaan ikkunaan avautuvalla varaussivulla voit vielä tarkentaa hakuasi yhden tai kahden hengen matkaksi. Järjestelmä ohjaa varauksen tekemistä ja etenemistä. Jatka painikkeella pääset eteenpäin varauksessa, kun kaikki tarvittavat tiedot on syötetty. Varausta tehtäessä pakollisia tietoja ovat nimi, sukupuoli, syntymäaika, osoite, sähköposti ja puhelinnumero. Hyväksymällä matkaehdot pääset maksamaan matkasi ennakkomaksun. Kun varaat nettikaupasta, maksat ennakkomaksun varauksen yhteydessä.

Maksutavat

Voit maksaa matkasi verkkopankin kautta, luottokortilla, laskulla tai osamaksulla.

Verkkomaksu pankin kautta

Mikäli varaat matkasi netistä, voit maksaa ennakko- ja loppumaksun seuraavien pankkien tileiltä: Nordea, Osuuspankki, Sampo Pankki, Säästöpankki / Aktia, Nooa, Handelsbanken, Ålandsbanken, Tapiola ja S-pankki. Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa.  Paytrail Oyj ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin. Loppumaksun voit suorittaa myös kortillasi. Matkavahvistus sähköpostin liitteenä on linkki, josta pääset maksamaan matkasi loppusouuden kätevästi Paytrailin kautta.

Verkkomaksu luottokortilla

Mikäli haluat maksaa nettivarauksesi ennakko- ja loppumaksun Visa, Visa Electron, Amex, Diner Club tai MasterCard-korteilla, OnGolf toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Paytrail Oyj ja toimii Visa, Visa Electron, Amex, Diner Club tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja Suomen Verkkomaksut Oy:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Paytrail Oyj on myös maksun saaja. Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7 Innova 2, Lutakonaukio 7, 40100 Jyväskylä, Puhelin: 0207 181830.

Maksu Jousto Laskulla ja Osamaksulla

Jousto on verkkokaupan mukavin maksutapa, jolla voit maksaa Jousto Laskulla tai Jousto Osamaksulla yli 4000 suomalaisessa verkkokaupassa. Laskulla saat 14 vrk maksuaikaa (laskutusmaksu 4.90 €) ja Osamaksulla max. 24 kk maksuaikaa (laskutusmaksu 4,90 € ja kuukausikorko 2,42 %). Lisätietoja Joustosta osoitteessa www.jousto.com.

 

Vaadittavat asiakirjat ja taidot

Omatoimisilla purjehduksilla vähintään kipparilta edellytetään kokemusta ja purjehdustaitoja.

Todistus purjehdustaidosta

Kipparilta vaadittavat pätevyydet vaihtelevat maittain. Liikenteen turvallisuusvirasto (TraFi) myöntämä Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirjaon virallinen todistus purjehduskokemuksesta. Kreikan ja Turkin varustamot hyväksyvät myös oman pursiseuransa kommodorin allekirjoittaman englanninkielisen todistuksen osoittamaan, että kapteenilla on tarvittavat tiedot ja taidot huviveneen kuljetukseen avomerellä.

Alla maittain lista tarvittavista todistuksista:

Kreikka: Todistus purjehdustaidosta 2 venekunnan jäseneltä.
Turkki: Todistus purjehdustaidosta 1 venekunnan jäseneltä.
Kroatia: Kansainvälinen huviveneen kuljettajan pätevyyskirja 1 venekunnan jäseneltä. Lisäksi VHF todistus yhdeltä veneen miehistön jäseneltä.
Italia: Kansainvälinen huviveneen kuljettajan pätevyyskirja 1 venekunnan jäseneltä.
Mallorca: Kansainvälinen huviveneen kuljettajan pätevyyskirja 1 venekunnan jäseneltä.
Montenegro: Kansainvälinen huviveneen kuljettajan pätevyyskirja 1 venekunnan jäseneltä.

Purjehdustodistusten kopiot tulee lähettää OnSailiin viimeistään 3 viikkoa ennen matkaa. Alkuperäiset todistukset tulee ottaa mukaan matkalle.

OnSail-kipparit

Saat halutessasi OnSailin suomalaisen kipparin matkallesi mukaan. Kipparimme ovat kokeneita merenkävijöitä, jotka ovat seilanneet Välimerellä lukuisia kertoja. He osaavat viedä sinut parhaisiin satamiin ja luonnonlahtiin. Suurin osa kippareistamme on myös auktorisoituja purjehduksen opettajia. Halutessasi saat siis myös purjehduskurssin lomallasi.

Miehistöluettelo (crewlist)

OnSail toimittaa vuokraamolle miehistöluettelotiedot ennen matkaa, jotta vuokraamo pystyy valmistelemaan tarvittavat veneen paperit ennakkoon. Tämä nopeuttaa veneen vastaanottoa kohteessa.

Viimeistään 3 viikkoa ennen matkaa venekunta kokoaa miehistöstä seuraavat tiedot ja lähettää ne OnSailiin:

– nimi
– syntymäaika
– voimassa olevan passin numero tai henkilökortin numero
– kansallisuus.

Lataa miehistöluettelopohja tästä.

Miten valitsen sopivan veneen

Purjehduslomaa suunnitellessa voi tuntua haastavalta tietää mistä aloittaa, kun vaihtoehtoja on niin valtavasti. Oikeanlaisen ja tarpeisiinne sopivan veneen löytäminen vaikuttaa myös oleellisesti loman onnistumiseen. Tässä muutamia seikkoja, jotka kannattaa huomioida venevalintaa tehdessä.

Minkä kokoinen vene?

Välimerellä veneet ovat keskimäärin isompia kuin Suomessa. Koolla on myös väliä kun aiot viettää viikon tai kaksi rajoitetussa tilassa. Mitä suurempi vene, sitä enemmän yksityistä ja yhteistä tilaa lähtijöillä on. On myös kiva että veneestä löytyy tarpeeksi säilytystilaa esimerkiski matkatavaroille. Kokoa miettiessä on hyvä lähteä liikkeelle siitä mihin olette menossa, koska olette menossa ja kenen kanssa. Kuinka monelle tarvitaan makuupaikat, kuinka monta hyttiä veneessä täytyy olla, kuinka monta vessaa veneestä tulisi löytyä? Lisämakavuutta kesäkuumalla voi hakea valitsemalla veneen jossa on ilmastointi.

Veneen ikä

Vuokravenettä valitessa on tärkeää huomioida veneen ikä. Vuokrakäytössä olevien veneiden purjehduskausi on pitkä ja veneet kuluvat todella nopeasti. Emme suosittele yli 5 vuotta vanhojen veneiden vuokraamista.

Onko mallilla väliä

Mikäli olet mieltynyt jonkin tietyn mallisiin veneisiin, voit toki painottaa niitä venettä hakiessasi. Kaikki vuokraveneet ovat kuitenkin lomapurjehdukseen sopivia.

Minkä vuokraamon valitsen

Venettä ja matkaa varattaessa on kuluttajan tärkeää miettiä mistä ja keneltä purjehdusmatkansa varaa. Netti on pullollaan vuokraveneiden tarjoajia ympäri maailmaa. Riskin otto siitä, että vuokravene perillä kohteessa osoittautuu aivan muuksi kuin mitä netissä on annettu olettaa, voi ensinnäkin pilata loman kokonaisuudessaan mutta se voi myös koitua matkustajille erittäin kalliiksi. Oikeiden ja luotettavien yhteistyökumppaneiden kanssa toimiminen onkin yksi onnistuneen purjehdusloman kulmakivistä. OnSaililla on pitkä kokemus purjehdusmatkojen järjestämisestä ja hyvät yhteydet luotettaviin vuokraamoihin. Hakukoneestamme löydät turvallisesti lähes kaikkien käyttämiemme vuokraamojen vapaat veneet.

Voit aina myös pyytää OnSailia etsimään sinulle tarpeisiisi sopivan veneen. Jos sinulla on lomaasi liittyviä kysymyksiä, et välttämättä osaa päättää sopivaa purjehduskohdetta tai joku muu asia vielä mietityttää, anna meidän auttaa. Etsimme sinulle mieleisesi vaihtoehdon valikoimastamme.

Apua venevalintaan

Voit aina myös pyytää OnSailia etsimään sinulle tarpeisiisi sopivan veneen. Jos sinulla on lomaasi liittyviä kysymyksiä, et välttämättä osaa päättää sopivaa purjehduskohdetta tai joku muu asia vielä mietityttää, anna meidän auttaa. Etsimme sinulle mieleisesi vaihtoehdon valikoimastamme.

Millaisia käytäntöjä veneen vuokraukseen liittyy?

Tällä sivulla on kerottu Välimeren venevuokraukseen liittyviä käytäntöjä.

Veneiden vakuutukset

Takuutalletus

Veneen omavastuuosuus on nimeltään takuutalletus (deposit) ja sen suuruus vaihtelee veneen koosta, iästä, mallista ja vuokraamosta riippuen 1500 – 6000 euron välillä. Takuutalletus annetaan luottokortilla suoraan vuokraamolle veneen luovutuksen yhteydessä. Vuokraamo asettaa takuutalletuksen suuruisen katevarauksen luottokortille, joka puretaan loman lopuksi jos vahinkoja ei ole sattunut. Jos veneeseen tai sen varusteisiin tulee vuokrauksen aikana vaurioita, vähennetään korvaus takuutalletuksesta. Veneen inventaariolista onkin syytä tarkistaa huolellisesti venettä vastaanotettaessa.

Veneen lisävakuutus

Osa vuokraamoista tarjoaa lisäpalveluna veneen lisävakuutusta. Lisävakuutuksen hinta vaihtelee 175 – 650 euron välillä vuokraamosta ja veneestä riippuen. Lisävakuutusta ei palauteta loman lopuksi vaikka vene palautettaisiin vahingoittumattomana.

Lisävakuutuksia on kahdenlaisia: Ne voivat pienentää takuutalletusta eli omavastuu osuutta jopa tuhansista euroista muutamiin satasiin tai olla ns. täysvakuutuksia, jolloin erillistä takuutalletusta ei veloiteta ollenkaan. Saat meiltä veneen varauksen yhteydessä tiedon vuokraamon vakuutusvaihtoehdoista.

Mitä veneen vakuutus korvaa

Vuokraveneet on vakuutettu vahinkoja varten. Loman aikana alukselle tapahtuneet vauriot ja tavaroiden katoamiset vähennetään vuokraajan omavastuuosuudesta. Huomiothan kuitenkin, että kolmannen osapuolen vaurioita ei välttämättä vakuutus korvaa. Mikäli vahingoitat toista venettä lomasi aikana tai joku muu osuu omaan veneeseesi, tulee sinun olla heti vuokraamoon yhteydessä. Tällaiset tilanteet ovat erittäin harvinaisia ja sovitaan paikan päällä osapuolien ja vuokraamon/jen kesken.

Lisävakuutus, joka pienentää omavastuun ei korvaa jollaa, jollan perämoottoria tai kadonnutta ankkuriketjua. Lisäksi mikään vakuutus ei korvaa törkeän piittaamattomuuden aiheuttamia vahinkoja.

Veneen vuokrausaika

Venevuokraamot vuokraavat veneensä pääasiassa lauantaista-lauantaihin ja normaali vuokrausaika on viikko. Lyhyemmissä purjehduksissa hinta on usein lähes sama kuin viikon matkoilla ja mikäli veneen haluaa varata eri lähtöpäivästä, joutuu usein maksamaan kahden viikon vuokrauksesta.

Veneen luovutus uuden viikon asiakkaalle tapahtuu lauantaina kello 16-18 mennessä, vuokraamosta riippuen. Vuokraamolle pitää jäädä aikaa siivota vene edellisten asiakkaiden jälkeen ja ohjeistaa uudet asiakkaat tulevalle viikolle. Osalla vuokraamoista on mahdollisuus lisämaksusta ostaa aikaisempi luovutus, mutta silloinkin veneeseen pääsee yleensä aikaisintaan klo 13 mennessä.

Lähtösatamaan tulee palata vuokraviikon jälkeen perjantaina kello 17-19 mennessä. Viimeinen yö yövytään veneessä ja veneestä poistutaan seuraavana aamuna kello 9 mennessä.

Veneen vastaanotto

Veneen vastaanotto koostuu paperien allekirjoittamisesta, inventaariolistan läpikäymisestä ja veneeseen perehdytyksestä. Lisäksi toimistossa annetaan takuutalletus yleisimmillä luottokorteilla ja maksetaan mahdolliset paikan päällä hoidettavat maksut (esim. turistivero Krotiassa).

Inventaariolista kannattaa käydä huolella läpi ja mahdollisista puutteista veneen varustelistassa kertoa vuokraamolle. Jos veneen vastaanoton yhteydessä huomaat veneessä tai sen tarvikkeissa jotain vahinkoja, kerro myös niistä vuokraamolle ennen lähtöä.

Veneeseen pääsyä odotellessa kannattaa nauttia sataman palveluista. Matkatavarat saa usein vuokraamon tiloihin lukkojen taakse odottamaan ja vapaan ajan voi hyödyntää viikon kauppaostosten tekoon, lounastamiseen sekä lähtökaupunkiin tutustumiseen. Kannattaa suunnitella viikko-ohjelma niin, että ensimmäinen purjehduspäivä on vasta sunnuntaina.

Veneen luovutus

Lomaviikon lähestyessä loppuaan tulee kurssi suunnata takaisin lähtösatamaan, niin että takaisin ollaan perjantai-iltaan mennessä. Veneen septitankki tulee tyhjentää ja polttoainesäiliöt täyttää ennen satamaan palaamista. Vuokraamon kanssa käydään inventaariolista uudestaan läpi ja varmistetaan, että vene palautuu samassa kunnossa kun se on viikon alussa saatu. On tärkeää kertoa mahdollisista vaurioista vuokraamolle, jotta he voivat korjata puutteet seuraavia asiakkaita varten. Mahdollisten puutteiden ja vaurioiden kustannukset vähennetään takuutalletuksesta. Huomioithan, että allekirjoittamalla vuokraussopimuksen päättyneeksi, hyväksyt mahdolliset vähennykset ja korvaukset, joita vuokraamo sinulta pyytää.

Vaikka venevuokrauksen hintaan kuuluu aina loppusiivous, on kohteliasta jättää vene siistiin kuntoon. Tämä tarkoittaa sitä, että tiskit on tiskattu, roskat viety ulos tai nostettu laiturille, lakanat irroitettu ja veneen yleinen kunto on hyvä. Poikkeuksellisen likaiseen kuntoon jätetystä veneestä vuokraamo saattaa periä ylimääräisen siivouksen hinnan.

Ongelmia veneen kanssa?

Vuokraveneet ovat lähes vuoden ympäri jatkuvassa käytössä, joten ne myös kuluvat nopeammin kuin veneet keskimäärin. Tästä syystä välitämme vain veneitä, jotka ovat korkeintaan neljä vuotta vanhoja. Jos matkasi aikana veneeseen kuitenkin tulee jokin ongelma, niin ensimmäiseksi tulee olla vuokraamoon yhteydessä. He pyrkivät korjaamaan ongelman matkan varrella, niin että lomasi häiriintyy mahdollisimman vähän. Tarvittaessa ja mahdollisuuksien mukaan vuokraamo tarjoaa korvaavan veneen käyttöön loppulomaksi. Käyttämämme vuokraamot ovat luotettavia ja valitsemme yhteistyökumppanimme sen mukaan, että heillä on tarvittavat resurssit mahdollisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Mikäli et saa tarvittavaa apua vuokraamolta tai tarvitset neuvontaa kuinka sinun kannattaa toimia, niin voit olla yhteydessä OnSailiin päivystykseen. Huomioithan myös, että mahdollisista puutteista tulee kertoa matkan aikana, jotta vuokraamolla ja meillä on mahdollisuus ratkaista tilanne sinun eduksesi.

Matkavakuutus

Hyvästä valmistautumisesta ja luotettavista matkajärjestelyistä huolimatta, joskus matkalla sattuu ja tapahtuu. Saatat sairastua, matkatavarasi kadota tai joudut ehkä perumaan lähtösi vähän ennen lähtöä. Kattava matkavakuutus korvaa silloin muutoksista aiheutuneet kulut.

Matkavakuutus turvaa sinut ylimääräisiltä kuluilta

Suosittelemme aina, että matkustajilla olisi voimassa oleva matkavakuutus. Matkavakuutus sisältää matkustajavakuutuksen ja matkatavaravakuutuksen. Matkustajavakuutus korvaa esimerkiksi matkasairauden hoitokulut, ja matkatavaravakuutus varkaus- ja rikkoutumisvahinkoja. Riittävä matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan mikäli joudut peruttamaan matkan ennen lähtöä. Matkavakuutukseen voi sisältyä myös muita ominaisuuksia, kuten päiväraha tai haittakorvaus, mutta näistä on sovittava erikseen. Oman matkavakuutuksen sisältö selviää vakuutuskirjasta ja matkavakuutusehdoista. (rantapallo.fi)

Moneen kotivakuutukseen tai maksukorttiin voi myös kuulua matkavakuutus. Tarkista aina ennen matkaa, mikä vakuutuksen sisältö on ja mitä ehtoja sen voimassa oloon on. Kannattaa esimerkiksi tarkistaa korvaako matkavakuutus miehistölle mahdollisesti aiheutuvia peruutus- ja/tai muutoskuluja, jos omatoimisen purjehdusporukan kippari sairastuu ja estyy lähtemästä matkalle.

Matkavakuutuksen ottaminen

Matkavakuutusten miettimiseen ja ottamiseen kannattaa käyttää hieman aikaa. Vakuutuksia miettiessä voi vierailla eri vakuutusyhtiöiden toimistoissa, tai käyttää netissä olevia matkavakuutuslaskureita. Vakuutusasioista kannattaa kysellä rohkeasti, jotta saa selville edullisimman ja itselleen sopivimman vaihtoehdon. Käynti useammassa vakuutusyhtiössä kannattaa, jotta niistä saatuja tarjouksia voi rauhassa vertailla. Tarjousta pyytämällä ei sitoudu mihinkään. Kun keskustelee vakuutuksesta virkailijan kanssa, tämä usein antaa valmiit matkavakuutusehdot, jotka allekirjoittamalla sopimus astuu voimaan. Mikäli ottaa matkavakuutuksen lisäksi muita vakuutuksia, saattaa niistä samasta paikasta hankittuna saada alennuksia. Jos lähtee matkalle hetken mielijohteesta, eikä ehdi kiertää vakuutustoimiston kautta, voi vakuutuksen hankkia vielä lentokentän automaatista. (rantapallo.fi)

Yleisimmät matkavakuutukset saat Pohjola Vakuutukselta, If:ltä tai Tapiolasta.

Terveys ja turvallisuus

Tarkista lomakohteesi terveystilanne sekä tarvittavat rokotukset ennakkoon ja pidä omaisuudestasi matkan aikana huolta.

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvoesineet kotiin ja pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista. Pidä myös veneen ovet lukossa kun olet poissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi

Palaute

Kerro mielipiteesi OnSail-matkoista. Kokemuksia, näkemyksiä, ehdotuksia. Kiitoksia tai risuja. Ne auttavat meitä kehittämään purjehdusmatkojamme vieläkin paremmiksi. Jos viestisi koskee jotain erityistä matkaamme tai purjehduskohdettamme, niin laita tiedot siitä viestiisi. Kiitos.