Skip to main content

Hyvä tietää

OnSail-purjehdusmatkan varaaminen

Varaa matkasi OnSail-nettikaupasta tai asiakaspalvelumme kautta.

Asiakaspalvelumme neuvoo ja palvelee

Jos haluat varata oman veneen tai kipparoidun purjehduksen ole suoraan asiakaspalveluumme yhteydessä. Jos sinulla on lomaasi liittyviä kysymyksiä, et välttämättä osaa päättää sopivaa lomakohdetta tai joku muu asia vielä mietityttää, anna meidän auttaa. Etsimme sinulle mieleisesi vaihtoehdon valikoimastamme. Tavoitat meidät puhelimitse numerosta 0300 870 522 ja sähköpostitse osoitteesta info@onsail.fi. Asiakaspalvelumme on auki arkisin kello 10.00 – 16.00. Puhelun hinta: 0,34 €/min + pvm/mpm.

Helppo ja vaivaton OnSail-nettikauppa on aina auki

Verkkokaupastamme voit varata paikan matka- ja kurssipurjehduksien gasti- tai kurssiveneesiin hetkessä ja maksaa varausmaksun joko verkkopankkisi kautta tai luottokortilla.

Matkan varaus käy kätevästi Varaa matka -painikkeen kautta. Omaan ikkunaan avautuvalla varaussivulla voit vielä tarkentaa hakuasi yhden tai kahden hengen matkaksi. Järjestelmä ohjaa varauksen tekemistä ja etenemistä. Jatka painikkeella pääset eteenpäin varauksessa, kun kaikki tarvittavat tiedot on syötetty. Varausta tehtäessä pakollisia tietoja ovat nimi, syntymäaika, osoite, sähköposti ja puhelinnumero.

Maksutavat

Voit maksaa matkasi verkkopankin kautta, luottokortilla, laskulla tai osamaksulla.

Maksa heti

Voit maksaa matkasi perinteisesti pankkisiirrolla TravelOn Matkojen tilille. Tilinumeron ja viitenumeron löydät matkavahvistuksesi mukana tulevasta matkan pdf erittelystä, sekä OmaLoma-palvelusta kohdasta Matkan maksaminen. Muistathan käyttää aina viitenumerokenttää maksaessasi, jotta maksusi siirtyy automaattisesti varaukselle näkyviin.

Sinun on mahdollista maksaa verkkopankin kautta myös Klarna maksupalvelun välityksellä. Pääset Oma Lomasta kirjautumaan Klarnaan sisään. Sinun tulee Klarnassa vaihtaa maksutapasi oletusvalinnasta Verkkopankki- ja korttimaksu kohtaan, jolloin pääset etenemään maksussa.

Verkkomaksu luottokortilla

Mikäli haluat maksaa matkasi ennakko- ja loppumaksun luottokortilla onnistuu se verkossa Klarna maksupalvelun välityksellä. Pääset Klarnaan OmaLoma palvelumme kautta, jonka linkin olet saanut matkavahvistuksen yhteydessä. Sinun tulee vaihtaa maksutapasi oletusvalinnasta Pankki- tai luottokortti kohtaan, jolloin pääset syöttämään kortin tiedot ja vahvistamaan maksun. Klarnalla on käytössä tuplavarmennus ja sinun tulee korttisi myöntäjän käytännöistä riippuen varmentaa maksusi verkkopankkitunnuksilla, salasanalla tai kertakäyttöisellä koodilla.

Maksu Klarna Laskulla ja Osamaksulla

Klarna maksupalvelu tarjoaa myös maksuvaihtoehtoina Klarna laskua, jolla saat 30 päivää maksuaikaa sekä osamaksua, jonka avulla pilkot maksusi 3-36 erään valinnastasi riippuen. Mikäli tilaat Klarna laskun tai osamaksun, lähetetään sinulle Klarnan toimesta erillinen lasku/laskut sähköpostiisi. Voit olla yhteydessä Klarnaan ostosi jälkeen paperilaskun saadaksesi.

Vaadittavat asiakirjat ja taidot

Omatoimisilla purjehduksilla vähintään kipparilta edellytetään kokemusta ja purjehdustaitoja.

Todistus purjehdustaidosta

Kipparilta vaadittavat pätevyydet vaihtelevat maittain. Liikenteen turvallisuusvirasto (Traficom) myöntämä Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja on virallinen todistus purjehduskokemuksesta. Kreikan ja Turkin varustamot hyväksyvät myös oman pursiseuransa kommodorin allekirjoittaman englanninkielisen todistuksen osoittamaan, että kapteenilla on tarvittavat tiedot ja taidot huviveneen kuljetukseen avomerellä.

Alla maittain lista tarvittavista todistuksista:

Kreikka: Todistus purjehdustaidosta 1 venekunnan jäseneltä.
Turkki: Todistus purjehdustaidosta 1 venekunnan jäseneltä.
Kroatia: Kansainvälinen huviveneen kuljettajan pätevyyskirja 1 venekunnan jäseneltä. Lisäksi VHF todistus yhdeltä veneen miehistön jäseneltä.
Italia: Kansainvälinen huviveneen kuljettajan pätevyyskirja 1 venekunnan jäseneltä.
Mallorca: Kansainvälinen huviveneen kuljettajan pätevyyskirja 1 venekunnan jäseneltä.
Montenegro: Kansainvälinen huviveneen kuljettajan pätevyyskirja 1 venekunnan jäseneltä.

Purjehdustodistusten kopiot tulee lähettää OnSailiin viimeistään 3 viikkoa ennen matkaa. Alkuperäiset todistukset tulee ottaa mukaan matkalle.

OnSail-kipparit

Saat halutessasi OnSailin suomalaisen kipparin matkallesi mukaan. Kipparimme ovat kokeneita merenkävijöitä, jotka ovat seilanneet Välimerellä lukuisia kertoja. He osaavat viedä sinut parhaisiin satamiin ja luonnonlahtiin. Suurin osa kippareistamme on myös auktorisoituja purjehduksenopettajia. Halutessasi saat siis myös purjehduskurssin lomallasi. Olethan silloin yhteydessä asiakaspalveluumme matkaa varatessa.

Miehistöluettelo (crewlist)

OnSail toimittaa vuokraamolle miehistöluettelotiedot ennen matkaa, jotta vuokraamo pystyy valmistelemaan tarvittavat veneen paperit ennakkoon. Tämä nopeuttaa veneen vastaanottoa kohteessa.

Viimeistään 3 viikkoa ennen matkaa venekunta kokoaa miehistöstä seuraavat tiedot ja lähettää ne OnSailiin:

– nimi
– syntymäaika
– voimassa olevan passin numero tai henkilökortin numero
– kansallisuus.

Lataa miehistöluettelopohja tästä

Sopivan veneen valinta

OnSail etsii sinulle tarpeisiisi sopivan veneen. Jos sinulla on lomaasi liittyviä kysymyksiä, et välttämättä osaa päättää sopivaa purjehduskohdetta tai joku muu asia vielä mietityttää, anna meidän auttaa. Etsimme sinulle mieleisesi vaihtoehdon valikoimastamme.

Minkä kokoinen vene?

Välimerellä veneet ovat keskimäärin isompia kuin Suomessa. Koolla on myös väliä kun aiot viettää viikon tai kaksi rajoitetussa tilassa. Mitä suurempi vene, sitä enemmän yksityistä ja yhteistä tilaa lähtijöillä on. On myös kiva että veneestä löytyy tarpeeksi säilytystilaa esimerkiski matkatavaroille. Kokoa miettiessä on hyvä lähteä liikkeelle siitä mihin olette menossa, koska olette menossa ja kenen kanssa. Kuinka monelle tarvitaan makuupaikat, kuinka monta hyttiä veneessä täytyy olla, kuinka monta vessaa veneestä tulisi löytyä? Lisämakavuutta kesäkuumalla voi hakea valitsemalla veneen jossa on ilmastointi.

Veneen ikä

Vuokravenettä valitessa on tärkeää huomioida veneen ikä. Vuokrakäytössä olevien veneiden purjehduskausi on pitkä ja veneet kuluvat todella nopeasti. OnSail ei  vuokraa yli 4 vuotta vanhoja veneitä.

Onko mallilla väliä

Kaikki vuokraveneet ovat lomapurjehdukseen sopivia. Mikäli olette mieltyneet jonkin tiettyyn malliin, voitte tietenkin toivoa sellaista.

Vuokraamot

OnSaililla on pitkä kokemus purjehdusmatkojen järjestämisestä ja hyvät yhteydet luotettaviin vuokraamoihin. Oikeiden ja luotettavien yhteistyökumppaneiden kanssa toimiminen onkin yksi onnistuneen purjehdusloman kulmakivistä.

Millaisia käytäntöjä veneen vuokraukseen liittyy?

Tällä sivulla on kerottu Välimeren venevuokraukseen liittyviä käytäntöjä.

Veneiden vakuutukset

Takuutalletus

Veneen omavastuuosuus on nimeltään takuutalletus (deposit) ja sen suuruus vaihtelee veneen koosta, iästä, mallista ja vuokraamosta riippuen 1500 – 6000 euron välillä. Takuutalletus annetaan luottokortilla suoraan vuokraamolle veneen luovutuksen yhteydessä. Vuokraamo asettaa takuutalletuksen suuruisen katevarauksen luottokortille, joka puretaan loman lopuksi jos vahinkoja ei ole sattunut. Jos veneeseen tai sen varusteisiin tulee vuokrauksen aikana vaurioita, vähennetään korvaus takuutalletuksesta. Veneen inventaariolista onkin syytä tarkistaa huolellisesti venettä vastaanotettaessa.

Veneen lisävakuutus

Osa vuokraamoista tarjoaa lisäpalveluna veneen lisävakuutusta. Lisävakuutuksen hinta vaihtelee 250 – 650 euron välillä vuokraamosta ja veneestä riippuen. Lisävakuutusta ei palauteta loman lopuksi vaikka vene palautettaisiin vahingoittumattomana.

Lisävakuutuksia on kahdenlaisia: Ne voivat pienentää takuutalletusta eli omavastuun osuutta jopa tuhansista euroista muutamiin satasiin tai olla ns. täysvakuutuksia, jolloin erillistä takuutalletusta ei veloiteta ollenkaan. Saat meiltä veneen varauksen yhteydessä tiedon vuokraamon vakuutusvaihtoehdoista.

Mitä veneen vakuutus korvaa

Vuokraveneet on vakuutettu vahinkoja varten. Loman aikana alukselle tapahtuneet vauriot ja tavaroiden katoamiset vähennetään vuokraajan omavastuuosuudesta. Huomiothan kuitenkin, että kolmannen osapuolen vaurioita ei välttämättä vakuutus korvaa. Mikäli vahingoitat toista venettä lomasi aikana tai joku muu osuu omaan veneeseesi, tulee sinun olla heti vuokraamoon yhteydessä. Tällaiset tilanteet ovat erittäin harvinaisia ja sovitaan paikan päällä osapuolien ja vuokraamon/jen kesken.

Lisävakuutus, joka pienentää omavastuun ei korvaa jollaa, jollan perämoottoria tai kadonnutta ankkuriketjua. Lisäksi mikään vakuutus ei korvaa törkeän piittaamattomuuden aiheuttamia vahinkoja.

Veneen vuokrausaika

Venevuokraamot vuokraavat veneensä pääasiassa lauantaista-lauantaihin ja normaali vuokrausaika on viikko. Lyhyemmissä purjehduksissa hinta on usein lähes sama kuin viikon matkoilla ja mikäli veneen haluaa varata eri lähtöpäivästä, joutuu usein maksamaan kahden viikon vuokrauksesta.

Veneen luovutus uuden viikon asiakkaalle tapahtuu lauantaina kello 16-18 mennessä, vuokraamosta riippuen. Vuokraamolle pitää jäädä aikaa siivota vene edellisten asiakkaiden jälkeen ja ohjeistaa uudet asiakkaat tulevalle viikolle. Osalla vuokraamoista on mahdollisuus lisämaksusta ostaa aikaisempi luovutus, mutta silloinkin veneeseen pääsee yleensä aikaisintaan klo 13 mennessä.

Lähtösatamaan tulee palata vuokraviikon jälkeen perjantaina kello 17-19 mennessä. Viimeinen yö yövytään veneessä ja veneestä poistutaan seuraavana aamuna kello 9 mennessä.

Veneen vastaanotto

Veneen vastaanotto koostuu paperien allekirjoittamisesta, inventaariolistan läpikäymisestä ja veneeseen perehdytyksestä. Lisäksi toimistossa annetaan takuutalletus yleisimmillä luottokorteilla ja maksetaan mahdolliset paikan päällä hoidettavat maksut (esim. turistivero Krotiassa).

Inventaariolista tulee käydä huolella läpi ja kertoa vuokraamolle mahdollisista puutteista veneen varustelistassa. Jos veneen vastaanoton yhteydessä huomaat veneessä tai sen tarvikkeissa jotain vahinkoja, kerro myös niistä vuokraamolle ennen lähtöä.

Veneeseen pääsyä odotellessa kannattaa nauttia sataman palveluista. Matkatavarat saa usein vuokraamon tiloihin lukkojen taakse odottamaan ja vapaan ajan voi hyödyntää viikon kauppaostosten tekoon, lounastamiseen sekä lähtökaupunkiin tutustumiseen. Kannattaa suunnitella viikko-ohjelma niin, että ensimmäinen purjehduspäivä on vasta sunnuntaina.

Veneen luovutus

Lomaviikon lähestyessä loppuaan tulee kurssi suunnata takaisin lähtösatamaan niin,. että takaisin ollaan perjantai-iltaan mennessä. Veneen septitankki tulee tyhjentää ja polttoainesäiliöt täyttää ennen satamaan palaamista. Vuokraamon kanssa käydään inventaariolista uudestaan läpi ja varmistetaan, että vene palautuu samassa kunnossa kun se on viikon alussa saatu. On tärkeää kertoa mahdollisista vaurioista vuokraamolle, jotta he voivat korjata puutteet seuraavia asiakkaita varten. Mahdollisten puutteiden ja vaurioiden kustannukset vähennetään takuutalletuksesta. Huomioithan, että allekirjoittamalla vuokraussopimuksen päättyneeksi, hyväksyt mahdolliset vähennykset ja korvaukset, joita vuokraamo sinulta pyytää.

Vaikka venevuokrauksen hintaan kuuluu aina loppusiivous, tulee vene silti jättää siistiin kuntoon. Tämä tarkoittaa sitä, että tiskit on tiskattu, roskat viety ulos tai nostettu laiturille, lakanat irroitettu ja veneen yleinen kunto on hyvä. Poikkeuksellisen likaiseen kuntoon jätetystä veneestä vuokraamo saattaa periä ylimääräisen siivouksen hinnan.

Ongelmia veneen kanssa?

Vuokraveneet ovat lähes vuoden ympäri jatkuvassa käytössä, joten ne myös kuluvat nopeammin kuin veneet keskimäärin. Tästä syystä välitämme vain veneitä, jotka ovat korkeintaan neljä vuotta vanhoja. Jos matkasi aikana veneeseen kuitenkin tulee jokin ongelma, niin ensimmäiseksi tulee olla vuokraamoon yhteydessä. He pyrkivät korjaamaan ongelman matkan varrella, niin että lomasi häiriintyy mahdollisimman vähän. Tarvittaessa ja mahdollisuuksien mukaan vuokraamo tarjoaa korvaavan veneen käyttöön loppulomaksi. Käyttämämme vuokraamot ovat luotettavia ja valitsemme yhteistyökumppanimme sen mukaan, että heillä on tarvittavat resurssit mahdollisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Mikäli et saa tarvittavaa apua vuokraamolta tai tarvitset neuvontaa kuinka sinun kannattaa toimia, niin voit olla yhteydessä OnSailiin päivystykseen. Huomioithan myös, että mahdollisista puutteista tulee kertoa matkan aikana, jotta vuokraamolla ja meillä on mahdollisuus ratkaista tilanne sinun eduksesi.

Matkavakuutus

Hyvästä valmistautumisesta ja luotettavista matkajärjestelyistä huolimatta, joskus matkalla sattuu ja tapahtuu. Saatat sairastua, matkatavarasi kadota tai joudut ehkä perumaan lähtösi vähän ennen lähtöä. Kattava matkavakuutus korvaa silloin muutoksista aiheutuneet kulut.

Matkavakuutus turvaa sinut ylimääräisiltä kuluilta

Suosittelemme aina, että matkustajilla olisi voimassa oleva matkavakuutus. Matkavakuutus sisältää matkustajavakuutuksen ja matkatavaravakuutuksen. Matkustajavakuutus korvaa esimerkiksi matkasairauden hoitokulut, ja matkatavaravakuutus varkaus- ja rikkoutumisvahinkoja. Riittävä matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan mikäli joudut peruuttamaan matkan ennen lähtöä. Oman matkavakuutuksen sisältö selviää vakuutuskirjasta ja matkavakuutusehdoista.

Moneen kotivakuutukseen tai maksukorttiin voi myös kuulua matkavakuutus. Tarkista aina ennen matkaa, mikä vakuutuksen sisältö on ja mitä ehtoja sen voimassa oloon on. Kannattaa esimerkiksi tarkistaa korvaako matkavakuutus miehistölle mahdollisesti aiheutuvia peruutus- ja/tai muutoskuluja, jos omatoimisen purjehdusporukan kippari sairastuu ja estyy lähtemästä matkalle.

Terveys ja turvallisuus

Tarkista lomakohteesi terveystilanne sekä tarvittavat rokotukset ennakkoon ja pidä omaisuudestasi matkan aikana huolta.

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvoesineet kotiin ja pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista. Pidä myös veneen ovet lukossa kun olet poissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi

Palaute

Kerro mielipiteesi OnSail-matkoista. Kokemuksia, näkemyksiä, ehdotuksia. Kiitoksia tai risuja. Ne auttavat meitä kehittämään purjehdusmatkojamme vieläkin paremmiksi. Jos viestisi koskee jotain erityistä matkaamme tai purjehduskohdettamme, niin laita tiedot siitä viestiisi. Kiitos.