Skip to main content

OnSail Purjehduskurssit

Purjehtijakursseilla opit lajin tärkeät perusasiat asiantuntevien suomalaisten opettajien opastamana. Opetus on aina henkilökohtaista ja osallistujan lähtötason huomioivaa. Mikäli sinulla on jo purjehduskokemusta voit arvioida yhdessä kouluttajan kanssa omaa lähtötasoasi sekä keskustella sinulle parhainten sopivista kurssitavoitteista.

Suomalainen purjehduksenopettaja aina mukana

Opi purjehdusta loman ohessa ja käytännön kautta

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta purjehduksesta

Saat koulutusta aina oman lähtötasosi huomioiden

OnSail purjehduskoulutus

Yleistä

OnSailin purjehduskoulutus noudattaa Purjehduksenopettajat PORY ry:n koulutusohjelmaa, minkä Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on auditoinut. OnSailin purjehduksenopettajilla on PORYn kouluttajalisenssi. Heillä on pitkä purjehdusura takanaan ja he ovat kokeneita kouluttajia niin kotimaan vesillä kuin mm. Välimerellä. Samoin OnSailin kaikki muutkin kipparit ovat kokeneita purjehtijoita.

Koulutusohjelma

Peruskoulutus tapahtuu purjehtijakurssilla. Pitemmälle ehtineet, omaa venettä kipparoineet osallistuvat päällikkökursseille.

Purjehtijakurssi

Kurssilla opit purjehduksen perusteet. Kurssi sopii vasta-alkajalle ja hyvin myös jo jonkin verran purjehtineelle sekä omia taitoja verestävälle kertauskurssina. 

Osallistut kaikkeen mitä purjehduksen aikana tapahtuu: veneen ohjaaminen, satamasta lähdöt, rantautumiset, purjeiden nostot, laskut, purjeiden säädöt, ankkuroituminen. Näitä kaikkia osa-alueita pääsee jokainen harjoittelemaan viikon aikana paljon. Teoriaosiot limittyvät luontevasti purjehduksen eri tilanteisiin sopivina oppituokioina, briefauksina. 

Tämän lisäksi vene-elämään kuuluu normaaleista päivittäisistä rutiineista huolehtiminen (aamupalat, lounaat, siivoamiset). Illallinen syödään lähes aina jossain paikallisessa ravintolassa. 

Päällikkökurssi

Kurssi on tarkoitettu sinulle, joka olet jo jonkin aikaa purjehtinut tai myös kokeneemmalle henkilölle, joka haluaa ohjatusti harjoitella Välimeren purjehdustapoja useimmiten selvästi kookkaammalla veneellä mihin kotivesillä on tottunut.

Purjehduksen perustehtävien lisäksi päällikkökurssilla opetuksessa keskitytään veneen monipuoliseen ja itsenäiseen hallintaan mukaan lukien venetekniikka (mm. moottori, navigointilaitteet). Tämän lisäksi reittisuunnittelu on olennainen osa koulutusta, samoin esim. itsenäisesti tehtävät lähtö- ja saapumissuunnitelmat erilaisiin satamiin tai ankkurilahtiin. Päällikön tehtävänä on myös huolehtia ja valvoa miehistön työskentelystä purjehduksen aikana. 

Välimerellä navigointitaidoissa tulee korostuneesti esille meidän omista väyläajoista runsaine merimerkkeineen poikkeavat syvät vesialueet sekä maisemanavigoinnin erityiset haasteet. 

Tavoitteena on vahvistaa ja kehittää päällikkötaitoja, mitkä tukevat turvallista veneilyä ja luovat myönteistä ilmapiiriä vesilläliikkumiseen hyvää merimiestapaa noudattaen.

Hyväksytysti suoritetun saaristopäällikkökurssin jälkeen ja kun muut vaatimusehdot täyttyvät, voidaan kirjoittaa veneilytaitotodistus, mikä on edellytys kansainvälistä huviveneen kuljettajakirjan saamiseksi Traficomilta (ks. tarkemmat vaatimukset www.traficom.fi/fi/kansainvalinen-huviveneenkuljettajankirja).

Jos olet epävarma, onko päällikkökurssi ja kansainvälinen huvivenekirja sinulle sopiva tavoite, niin kannattaa ottaa yhteyttä OnSailin kouluttajaan. 

OnSailin kurssipurjehdukset

Kreikka

Rodos

4.-11.5.2024

1490 € / hlö

Katso lisää
Opi purjehtimaan Kreikan loman ohessa!

Kroatia

Dubrovnik

29.6.-6.7.2024

1650 € / hlö

Katso lisää
Purjehduskurssi ikisuositussa Kroatiassa

Turkki

Göcek

5.-12.10.2024

1790 € / hlö

Katso lisää
Purjehduskurssi luonnonkauniissa maisemissa