OnSail Kippari

Juho Strömmer

Purjehtiessa arjen vauhti hidastuu sopivasti ja luonnonvoimia aistiessa näkökulma elämään tuntuu laajenenevan. Purjehtiessa voi huomata, mihin voi vaikuttaa ja toisaalta hyväksyä sen, mihin ei voi vaikuttaa – aina voi vaikuttaa johonkin ja joskus on myös tärkeää päästää irti. Nämä purjehdukselta saamani opit tuntuvat tekevän ajattelusta joustavaa ja ovat olleet avuksi työelämässäkin. 

Innostuin purjehtimisesta ensikokeilulla Kroatiassa yli kymmenen vuotta sitten ja siitä lähtien olen viettänyt lähes kaiken vapaa-aikani merillä ja järvillä, veneissä ja rannoilla. Yksikään purjehduspäivä ei ole samanlainen vaan sää, miehistö, vene, vesistö ja määränpää muuttuu jatkuvasti. Juuri tähän muutokseen asettuminen ja sen rauhallinen hallinta on yksi purjehtimisen hienoimpia puolia. Välimeren purjehdukset ovat upea tapa viettää lomaa ja nähdä paikkoja, mitä rannalta on vaikea kuvitellakaan. Olen tutustunut reissuilla upeisiin ihmisiin ja saanut nähdä ihmisten oivaltavan yhdessä uutta, minkä vuoksi innostun purjehduksen opettamisesta ja kipparin tehtävistä aina uudestaan ja uudestaan.

 

Juho on 37-vuotias jyväskyläläinen purjehduksenopettaja ja psykologi, joka nauttii purjehtimisesta sen kaikissa muodoissaan.