Skip to main content

TURKKI

Fethiye

Pieniä kyläsatamia, idyllisiä luonnonlahtia ja shoppailjoiden iloksi suurempiakin kaupunkeja

Turkissa on yksi Välimeren hienoimpiin ja kiinnostavimpiin kuuluva purjehdusalue. Rannikkon eteläisin osa tarjoaa veneilijälle kaikkea, mitä viikon purjehduslomalta uskaltaa toivoa. Avomereltä katsottuna rannikko voi vaikuttaa karulta jyrkkine asumattomine rinteineen. Mutta kartalta ja läheltä näkee, että koko ranta on täynnä idyllisia lahtia, joista vielä löytyy pienempiä lahtia kymmenine poukamineen. Nyt niissä voi ankkuroida yöksi rauhassa ja usein löytää lahden perukalta kutsuvan pikku ravintolan.

turkki purjehdusmatka

Navigointi Turkin vesillä on suomalaiselle veneilijälle todella helppoa. Kun peräköydet ovat irti, vettä kölin alla on välittömästi kymmeniä metrejä. Syvin kohta löytyy Fethiyen lahden suulta, lähes neljä kilometriä. Kehittyneen tekniikan aikana onkin leppoisaa harrastaa maisemanavigointia, mittailla matkoja peukalon ja etusormen kanssa, ottaa suuntimia kaukana siintäviin vuorenhuippuihin ja arvioida veneen vauhtia näppituntumalla. Se on rentoa purjehduslomaa parhaimmillaan.

Fethiye – eloisasta ja viehättävästä pikkukaupungista alkaa antoisa purjehdusloma

Monet Fethiyen kokeneet pitävät kaupunkia etelä-Turkin kiehtovimpana. Ja totta se onkin! Valkeaksi kalkitut talot ja kaupunkia hallitseva pitkä sinisen meren rantaviiva luovat aivan oman tunnelmansa. Täällä kohtaat aidon turkkilaisen elämänmenon sekoittuneena mutkattomasti turismiin ja sen tarvitsemiin palveluihin. Näin syntyy yhdistelmä, joka tekee purjehtijoille Fethiyesta todella viihtyisän lähtö- ja paluupaikan.

Fethiyestä löytyy runsaasti kaikkea kokemisen arvoista. Nähtävyyksiä, erinomaisia ravintoloita, iso basaari, ’old hamami’ eli turkkilainen sauna, konditorioita, kalatori, puoteja täynnä ihastuttavia sisustustarvikkeita, mattoja, mausteita… Kotituliaisten osalta saattaakin tulla suorastaan valinnanvaikeuksia. Marinan lähellä on myös pienehkö, mutta erittäin hyvin varusteltu kauppa, josta bunkraaminen onnistuu hyvin.

Turkkilainen keittiö arvioidaan usein yhdeksi maailman parhaista ja sen todella maistaa. Lomalla saakin syödä hyvin ja edullisesti paikallisissa ravintoloissa. Myös maan tunnelma ja ihmiset ovat ystävällisiä ja rentoja. Turkki tarjoaa parastaan purjehtijoille.

Reittiehdotus

Purjehdusaluetta kutsutaan nykyisin nimellä “Blue Voyage”. Fethiystä on helppo suunnata tuulien mukaan joko länteen kohti Ekinçikin lahtea tai jos meltemi puhaltaa riittävästi, itään pitkin rannikkoa aina Kekovaan saakka. Heikkotuulisinakin aikoina alueelta löytyy sopivia paikkoja lyhyiden päivämatkojen päässä toisistaan. Vaikka liikkuisi leppoisaa kolmea solmua, ehtii purjehtien illaksi seuraavaan paikkaan. Useimmiten matkaajat haluavat viedä kotiin myös tuliaisia. Houkuttelevia pysähdyspaikkoja ostosmahdollisuuksineen on tarjolla pitkin rannikkoa aina Göcekistä alkaen.

Fethiye, Turkki

 • Kaikki palvelut lähellä
 • Paljon reittivaihtoehtoja
 • Takuuvarma aurinko ja tuulet
 • Kirkkaat ja puhtaat vedet
 • Upea monipuolinen rannikko
 • Autiot luonnonlahdet
Tällä alueella kiintoisia kohteita riittää. Kekovasta löytyvät antiikin ajan uponneet kaupungit. Dalyanin suiston jokilabyrintin päässä on taas Caunoksen rauniot ja Lykian ajan kalliohaudat. Fethiyesta löytyvät hienot Kuninkaiden haudat. Purjehduksen lomassa on siis mahdollista tehdä retkiä alueen kulttuuri nähtävyyksille.

Pyydä tarjous

  Unohtumattomia kokemuksia ja purjehduksen iloa kirkkailla, puhtailla vesillä

  Göcekin D-marina on täyden palvelun lähtösatama

  Turkki tarjoaa purjehtijalle lukuisia reittivaihtoehtoja

  Tunnelma ja ihmiset ovat ystävällisiä ja rentoja. Pienet kyläsatamat ja kymmenet idylliset, ankkurointiin sopivat poukamat.

  Turkkilainen keittiö arvioidaan usein yhdeksi maailman parhaista ja sen todella maistaa.

  Muita lähtösatamia Turkissa

  Göcek

  Göcekin pienestä, herttaisesta kyläsatamasta on vuosikymmenten mittaan kehkeytynyt erinomainen lähtösatama, laadukkaine laitureineen ja palveluineen. Silti kaikki tarvittava on näppärästi purjehtijoiden ulottuvilla.

  Tutustu Turkin lähtösatamiin >