Skip to main content

TURKKI

Göcek

Unohtumattomia kokemuksia ja purjehduksen iloa kirkkailla, puhtailla vesillä

Turkki on purjehduskohteena aivan omanlaisensa. Maan etelärannikko on Välimeren purjehdusalueen lämpimin. Purjehduskausi siellä alkaa jo aikaisin keväällä ja jatkuu pitkälle syksyyn. Samoin merivesi on vielä myöhään syksyllä nautittavan lämmintä. Ensikertalaisen Turkki yllättää ehdottoman positiivisesti ja se on myös syy, miksi monet palaavat sinne yhä uudelleen ja uudelleen. Eurooppalaisin silmin maa ja sen tarjonta on osin eksoottinen, jo rikkaan historiansakin ansiosta.

Ja mikä täältä lähteviä purjehtijoita odottaakaan! Monien mielestä Välimeren hienoimmat ja kiinnostavimmat purjehdusreitit. Maan historiassa taustalla on yhdistelmä antiikin Kreikan ja muita vanhoja kulttuureita. Kun ne yhdistyvät osaksi ottomaanien ja nykypäivän Turkkia, syntyy kiehtova ja monipuolinen tarjonta purjehtijoiden koettavaksi. Vaihtelevan, kiintoisan rannikon ja sitä kehystävien mäntyverhottujen vuorten ja kukkuloiden suojista löytyy monia vierailuvaihtoehtoja luonnonlahtineen.

Göcek – Arvostettu lähtösatama hienolle ja monipuoliselle purjehdusalueelle

Göcekin pienestä, herttaisesta kyläsatamasta on vuosikymmenten mittaan kehkeytynyt erinomainen lähtösatama, laadukkaine laitureineen ja palveluineen. Silti kaikki tarvittava on näppärästi purjehtijoiden ulottuvilla ja helposti hoidettavissa tulevaa viikkoa varten. Maininnan arvoista on myös, että kun veneen kotisatamassa lähes poikkeuksetta vietetään lähtö- ja paluu päivänä aikaa, niin Göcek on erinomaisen viihtyisä satama myös siihen.

Etäisyydet Göcekistä ovat miellyttäviä. On pieniä kyläsatamia, idyllisiä luonnonlahtia ja isompia paikkoja nähtävyyksineen. Kymmenet ankkurointiin sopivat poukamat tarjoavat ihastuttuvia pysähdyspaikkoja vaikkapa veneessä lounastamiseen ja uimiseen, joka näissä meriveden lämpötiloissa on suoranainen nautinto.

– On helppoa toivottaa purjehtijoille tervetuloa eli turkin kielellä: hoşgeldiniz!

Reittiehdotus

Purjehdusaluetta kutsutaan nykyisin nimellä “Blue Voyage”. Göcekistä on helppo suunnata tuulien mukaan joko länteen kohti Ekinçikin lahtea tai jos meltemi puhaltaa riittävästi, itään pitkin rannikkoa aina Kekovaan saakka. Heikkotuulisinakin aikoina alueelta löytyy sopivia paikkoja lyhyiden päivämatkojen päässä toisistaan. Vaikka liikkuisi leppoisaa kolmea solmua, ehtii purjehtien illaksi seuraavaan paikkaan. Useimmiten matkaajat haluavat viedä kotiin myös tuliaisia. Houkuttelevia pysähdyspaikkoja ostosmahdollisuuksineen on tarjolla pitkin rannikkoa aina Göcekistä alkaen.
Reitti 1

 • 1. päivä Göcek – İnnicen lahti – Sarsala (10 M)
 • 2. päivä Sarsala – Ölüdeniz – Cold Water Bay (20 M)
 • 3. päivä Cold Water Bay – Gemiler – Kızılkuyruk Koyu (15 M)
 • 4. Kızılkuyruk Koyu – Fethiye (14 M)
 • 5. päivä Fethiye – Kapi Creek (12 M)
 • 6. päivä Kapı Creek – Göcek (7 M)

Göcek, Turkki

 • Kaikki palvelut lähellä
 • Paljon reittivaihtoehtoja
 • Takuuvarma aurinko ja tuulet
 • Kirkkaat ja puhtaat vedet
 • Upea monipuolinen rannikko
 • Autiot luonnonlahdet
Sää on Välimeren varmimpia auringon ja tuulien suhteen. Meltemi puhaltaa pohjoisen ja lännen välistä, alkaa yleensä vähän ennen puoltapäivää ja loppuu klo 17 mennessä. Tämän jälkeen mantereelta vielä puhaltaa tunnin mittainen lämmin “fööni”. Miehistön mukavuuden kannalta suositeltavin tapa suunnitella reittiä on matkata länteen päin aamupäivisin ja purjehtia kohti itää iltapäivisin.

Pyydä tarjous

  Unohtumattomia kokemuksia ja purjehduksen iloa kirkkailla, puhtailla vesillä

  Göcekin D-marina on täyden palvelun lähtösatama

  Turkki tarjoaa purjehtijalle lukuisia reittivaihtoehtoja

  Tunnelma ja ihmiset ovat ystävällisiä ja rentoja. Pienet kyläsatamat ja kymmenet idylliset, ankkurointiin sopivat poukamat.

  Turkkilainen keittiö arvioidaan usein yhdeksi maailman parhaista ja sen todella maistaa.

  Turkin lähtösatamat

  Fethiye

  Valkeaksi kalkitut talot ja pitkä sinisen meren rantaviiva luovat aivan oman tunnelmansa tälle purjehdusalueelle.

  Tutustu Fethiyen lähtösatamaan >