Skip to main content

MALLORCA

Palma

Espanjan saarten vehreä helmi ja upea purjehdusalue

Mallorca on Baleaarien suurin saari, jota on kuivailtu kaikkien Espanjan saarten helmeksi. Eikä ihme, sillä tämä runsas, vehreä ja kaunis saari on jo ikiajat kiehtonut matkaajia. Purjehtijat löytävät siitä aivan uusia ulottuvuuksia, mereltä käsin. Saaren ympäri matkaa kertyy satamapoikkeamineen vajaa 200 merimailia.

Rennoin tapa viettää viihtyisä ja antoisa purjehdusloma on purjehtia pitkin etelä- ja itärannikkoa ja yöpyä sopivissa luonnonlahdissa tai rannikkokylien, pienemmissä tai isommissa marinoissa. Vaihtoehtoja on paljon. Riippuen reitistä, matkan varrelta löytyy kiintoisaa nähtävää, esimerkkinä saaren itäreunalla sijaitsevat Drachin tippukiviluolat tai Mallorcan pohjoisin kohta, Cap de Formentor. Jälkimmäistä paikalliset kutsuvat tuulten kohtauspaikaksi.

Port Calanova – Lähtösatama Palman kaupungin tuntumassa

Lähtö- ja paluusatama Port Calanova on aikoinaan ollut kansallinen purjehduksen valmennuskeskus. Sittemmin se on uudistettu ja laajennettu myös moderniksi venesatamaksi. Palman keskustaan sieltä on n. 15 minuutin taksimatka. Vaikka Palma on suurehko kaupunki, siinä ei silti ole ’suurkaupungin’ tuntua. Sympaattisia kujia, kivoja ravintoloita, kahviloita ja baareja kohtaa peräjälkeen. Myös Palman nähtävyydet ovat vaikuttavia. Jos aikaa jää, kannattaa poiketa suurenmoisessa Santa Marian katedraalissa tai arkkitehtonisesti vaikuttavassa, vanhassa kauppahuoneessa La Llotjassa.

Mallorcan saari on 60- ja 70-luvun ylikuumenneiden turistivuosien jälkeen muuttunut erääksi Välimeren tyylikkäimmistä lomakohteista, joka tarjoaa myös purjehtijoille upeita mahdollisuuksia. Kilpapurjehtijoiden keskuudessa Mallorcalla onkin pitkät perinteet valmennuskohteena takuuvarmojen tuuli- ja sääolosuhteiden johdosta. Purjehduskausi Mallorcalla on parhaimmillaan huhti-lokakuussa. Merivesi ei talvikuukausinakaan laske alle +17 asteen ja on jo toukokuussa +20°. Myös päivälämpötila on toukokuussa jo +20° molemmin puolin. Kuin koti-Suomen kesä parhaimmillaan.

Reittiehdotus

Mallorcalla purjehtija voi viettää lomaansa monella tapaa. Rennoin tapa kuitenkin on purjehtia itään pitkin etelärannikkoa ja yöpyä sopivilla luonnonlahdilla tai rannikkokylien satamissa. Juuri Mallorcan eteläinen rannikko, vastoin yleistä käsitystä on hyvinkin ”repaleinen” ja tarjoaa purjehtijoille suojaisia, turkoosinvärisiä, korkeiden kallioiden suojaamia lahtia hiekkarantoineen.

Palma, Mallorca

 • Palman viehättävä kaupunki
 • Repaleinen rannikko tarjoaa suijaisia lahtia
 • Hyvät tuuliolosuhteet
 • Kirkkasvetiset luonnonlahdet
 • Mahdollisuus kiertää koko saari purjehtien
Ympäri saarta löytyy lukemattomia pieniä kyliä ja useita täyden palvelun marinoita. Suosittuja retkikohteita ovat saaren itäreunalla olevat Drachin tippukiviluolat tai Cabreran saaren kansallispuiston kristallinkirkkaat luonnonlahdet. Ja tietysti Mallorcalainen ruoka ja viini kruunaa upean purjehdusloman.

Pyydä tarjous

  OnSail välittää. Unohtumattomia elämyksiä ja kokemuksia.

  Palman kaupunki on ehdottomasti vierailun arvoinen loman aikana.

  Suojaisat lahdet tarjoavat lukuisia ankkurointipaikkoja uimatauoille ja yöpymiseen.

  Syvän tummansininen vesi muuttuu luonnonpoukamissa kirkkaan turkoosiksi ja houkuttelee pulahtamaan.

  Espanjalaiset tapakset sopivat täydellisesti helteisen purjehduspäivän lounaaksi.

  Muita lähtösatamia Välimerellä

  Göcek

  Göcekin pienestä, herttaisesta kyläsatamasta on kehkeytynyt erinomainen lähtösatama, laadukkaine laitureineen ja palveluineen.

  Tutustu Göcekin lähtösatamaan>

  Kos

  Kirkkaan turkoosit vedet, pitkä purjehduskausi ja lukuisat uima-rannat tekevät Kosista erinomaisen purjehduskohteen.

  Tutustu Kosin lähtösatamaan>

  Split

  Splitin lähtösatamista lähtijöille avautuu mielenkiintoinen purjehdusalue venetsialaisvaikutteisine pikkukaupunkeineen.

  Tutustu Splitin lähtösatamaan>