Skip to main content

ITALIA

Napolinlahti

Rikas historia, legendaarinen ruoka sekä upeat purjehdusvedet

Veneily ja meri ovat aina olleet merkittävä ja tärkeä osa italialaisten elämää. Täällä meri on kirkas ja vesi puhdasta. Moni on kerran Italiassa käytyään menettänyt sille sydämensä. Purjehtijat kohtaavat Italian meren suunnasta, joka tekee lomasta aivan erityisen. Nähdään pian! Arrivederci a presto!

Napolinlahti on tunnettu kuvankauniista maisemistaan. Saaret ovat hyvin suosittuja matkailualueita ja monien kohteiden nimet siten tuttuja. Italiassa tunnelma on omanlaisensa: lämmin, energinen ja täynnä elämää. Italialaiset ovat intohimoisia, ystävällisiä ja iloisia ihmisiä, jotka osaavat nauttia elämän pienistä iloista. Italialaisten asenne elämään välittyy purjehtijoille heidän ystävällisessä ja avoimessa vastaanotossaan.

Napolinlahti – Capri ja muut upeat saaret tarjoavat elämyksellisen purjehdusreissun

Napolinlahdella merelle lähdetään mantereelta, kolmen tunnin matkan päässä Roomasta. Marina sijaitsee Pozzuolin kaupungissa, lahden luoteisessa kulmassa. Lyhyiden päiväpurjehdusmatkojen päässä löytyy kymmeniä viehättäviä marinoita, joten vaikeutta saattaa tuottaa korkeintaan seuraavan pysähdyspaikan valinta.

Capri on pieni saari Napolinlahdella ja se on tunnettu kauneudestaan ja ylellisyydestään. Tunnelma saarella on elegantti ja viehättävä. Voit kävellä kukkaisilla kujilla, syödä tyylikkäissä ravintoloissa, tutustua eksklusiivisiin putiikkeihin ja nauttia upeista näköaloista.

Ischia on toinen suosittu saari Napolinlahdella, joka tunnetaan parantavista kuumista lähteistään ja kauniista vehreistä maisemistaan. Tunnelma Ischiassa on rennompi ja luonnonläheinen. Ischian vilkkaalla satama-alueella on monia ravintoloita, kahviloita ja putiikkeja, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja ja ostosmahdollisuuksia. Toinen hyvä satama on Ischian länsirannikolla oleva Marina di Forio, josta kannattaa mennä tutustumaan Forion vanhankaupungin kapeisiin kujiin ja perinteiseen italialaiseen arkkitehtuuriin.

Pikkukylien ja kaupunkien marinoista purjehtijat löytävät meripäivän päätteeksi valtavan määrän vaihtoehtoja illanviettoon hyvän ruoan sekä juoman parissa. Napolilaisella pizzalla on myös aivan oma, maailmankuulu maineensa. Kivoja aamiaispaikkoja löytyy varmasti, sillä kahviloista, trattorioista ja ravintoloista ei todellakaan ole pulaa.

Reittiehdotus

Napolinlahdelta voi purjehtia viehättävään rantakaupunki Sorrentoon. Etelämpänä on legendaarinen ja suosittu Caprin saari. Napolinlahden länsipuolella sijaitsevat Ischian ja Procidan saaret. Matkalla takaisin lähtösatamaan kannattaa ihastella pikkuisen Vivaran saaren suojeltua luontoa.

Purjehdusalue ja sen mahdollisuudet ulottuvat lisäksi varsinaisen lahden ulkopuolellekin. Rooman valtakunnan ajan historiallisten tarinoiden saari Ventotene sijaitsee hieman pidemmällä lännessä. Napolinlahdelta itäänpäin tulee upea Amalfin rannikko.

Reittiehdotus

 • 1. päivä Pozzuoli – Sorrento (17 NM)
 • 2. päivä Sorrento – Capri (8 NM)
 • 3. päivä Capri – Ischia/Ischia (18 NM)
 • 4. päivä Ischia – Ischia/Forio (10 NM)
 • 5. päivä Forio – Procida (15 NM)
 • 6. päivä Procida – Pozzuoli (10 NM)

Napolinlahti, Italia

 • Italian herkkuruoat
 • Paljon nähtävyyksiä purjehduksen ohella
 • Caprin saari
 • Mahdollisuus lyhyisiin päiväpurjehduksiin
 • Paljon kahviloita ja ravintoloita
Purjehduksen lisäksi tältä alueelta löytyy halukkaille merkittäviä tutustumiskohteita: laavaan hautautunut Pompeiji, vaikuttava tulivuori Vesuvius sekä raunioita, museoita ja luolia tutkittavaksi.

Pyydä tarjous

  Napolinlahti tarjoaa monia mahdollisuuksia unohtumattomaan purjehduskokemukseen, jossa yhdistyvät upeat maisemat, miellyttävät sääolosuhteet, kulttuuri ja herkullinen ruoka.

  Nauti aidoista napolilaisista pizzoista, herkullisesta pastasta ja tuoreista merenelävistä. Älä unohda maistaa kuuluisaa napolilaista gelatoa tai sfogliatellaa, joka on perinteinen leivonnainen alueella.

  Napolinlahti on ympäröity upealla saaristolla, johon kuuluvat muun muassa Caprin, Ischian ja Procidan saaret, jotka tarjoavat upeita maisemia ja suojaisia satamia.

  Italia purjehtii sydämeesi - valmistaudu unohtumattomaan matkaan!

  Muita lähtösatamia Välimerellä

  Göcek

  Göcekin herttaisesta kyläsatamasta on kehkeytynyt erinomainen lähtösatama, laadukkaine palveluineen.

  Tutustu Göcekin lähtösatamaan>

  Kos

  Kirkkaan turkoosit vedet, pitkä purjehduskausi ja lukuisat uima-rannat tekevät Kosista erinomaisen purjehduskohteen.

  Tutustu Kosin lähtösatamaan>

  Split

  Splitin lähtösatamista lähtijöille avautuu mielenkiintoinen purjehdusalue venetsialaisvaikutteisine pikkukaupunkeineen.

  Tutustu Splitin lähtösatamaan>